h i r d e t é s

Szekszárdi Magasiskola

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szekszárdi Magasiskola

2015. május 11. - 15:17
0 komment

Múlt héten jelentették be: ismét megrendezik a Szekszárdi Magasiskola – Mészöly Miklós Írói Akadémia alkotótáborát és mesterkurzusát.

Az eseményt a PAD Egyesület és a Mészöly Miklós Egyesület szervezi Szekszárdon július 6. és 12. között. A résztvevők és mestertanárok között olyan alkotók vannak, mint például Tóth Krisztina, Péterfy Gergely, Kukorelly Endre, Géczi János. - írja a 168ora.hu

A Szekszárdi Magasiskola szakmai vezetője, Szkárosi Endre költő, műfordító a 168 Órának elmondta: a rendezvény egyfelől a hivatásos írók szakmai találkozója. Ám számos előadás tartalmas élményt ad majd az írói pályára készülő fiataloknak vagy csupán a literatúra iránt mélyebben érdeklődő civil publikumnak is.

A stúdiumokon a szakma „technikai” kérdésein túl hangsúlyosan kerül majd fókuszba annak megválaszolása, hogyan épül be az irodalom és általában a kultúra a jelenkori társadalmi viszonyaink közé. Szkárosi ennek kapcsán kiemelte Géczi János vizuális kultúrához kapcsolódó workshopját. Illetve azt a stúdiumot, amelyet a slam poetry egyik legjobb és legismertebb művelője, Horváth Kristóf, alias Színész Bob tart majd.

S hogy miért Szekszárd a helyszín?

Mészöly Miklós itteni présházában alkotta meg anno a Saulus és Az atléta halála című regényeit. Másfelől: Szekszárd intézményei és polgárai példaszerűen agilis mikroközösséget alkotnak kulturális szempontból is. Nem mellesleg: a helyi pincészetek rendre támogatják a különleges eseményt.

 

168ora.hu (Fotó: 168 Óra Archív)

Posted by SEJT on 2015. május 11.

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s