h i r d e t é s

Szeles, felhős vasárnap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles, felhős vasárnap

2019. április 14. - 08:25

 

A jövő hét elején sok napsütésben és fokozatos melegedésben bízhatunk, a hajnalok viszont nagyon hűvösek lesznek, helyenként akár fagyhat is!- írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, záporeső kialakulása várható.  Délután az esőzés megszűnik, de záporok továbbra is kialakulhatnak.

Megerősödik az északkeleti szél. 10, 16 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt jellemzően közepesen felhős lesz az ég, többfelé kisüthet a nap.  Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén gyengén felhős vagy közepesen felhős lesz az ég, több órás napsütésre számíthatunk. Erős lesz az északkeleti szél. Kora délután 11, 17 fok várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik időjárási front fölénk, azonban a tőlünk délre örvénylő ciklonrendszer továbbra is változékony, hűvös időt okoz az ország nagy részén. - írja a meteoklinika.hu

A változékonyság következtében vérnyomás-ingadozást tapasztalhat, emellett keringési panaszok is felléphetnek. Az idősek és krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikai terhelést és töltsék pihenéssel a vasárnap délutánt. A Dunántúli területek kivételével melegedés veszi kezdetét, az arra érzékenyek körében már jelentkezhet migrén és fáradékonyság, de intenzív tünetekre még nem kell készülni. Ezen a napon is gyakori vendég lesz a levertség, amelyre a fényterápia jelenti a legjobb megoldást.

Elsősorban északkeleten erősödik meg az északkeleti irányú szél, ez pedig fejfájást és nyugtalanságot okoz a szélre érzékenyeknél. A panaszok mérséklése érdekében fogyasszon több folyadék és töltse nyugodt körülmények között a napot.

A szabadtéri programokat a Dunántúlon zavarhatja eső, de az ország más részein is számítani kell csapadékra. Azokon a tájakon, ahol eláll az eső, érdemes a szabadba merészkedni és pár órát a friss levegőn tölteni. A hőérzet alacsony, ajánlott a réteges öltözet!

A pollenterhelés mérsékelt marad, a jövő hét elején várhatóan újra nő a légköri pollenkoncentráció.

A közlekedésben a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozza a fő veszélyt. A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s