h i r d e t é s

Szeles hétfő, mindenféle csapadékkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szeles hétfő, mindenféle csapadékkal

2023. január 30. - 05:19

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél.

Legalább néhány órára kisüt a nap, azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenésnek indul. Délutántól elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék, nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. Szintén délutántól a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +6 fok között valószínű. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken csak a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, alvászavar, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, ugyanakkor görcsös és gyulladásos jellegű panaszok is előfordulhatnak.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

A felhősebb, borongósabb tájakon élők kedvtelenek, lehangoltak lehetnek.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!