h i r d e t é s

Szeles idő érkezik, napsütéssel fűszerezve

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles idő érkezik, napsütéssel fűszerezve

2020. március 05. - 06:14

 

Csütörtökön délelőtt általában gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. - írja az idojaras.hu.

Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. Megerősödik a déli szél, a legmagasabb hőmérséklet 7, 11 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön a frontérzékenyeket nem terheli semmilyen fronthatás, a szeles idő és a további melegedés azonban okozhat kellemetlen tüneteket. Az allergiások helyzete is romolhat.- írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön nem érkezik időjárási front térségünkbe, így amennyiben a kifejezetten csak a frontokra érzékenyek körébe tartozik, akkor nem tapasztalhat markáns tüneteket. A melegedés miatt azonban országszerte többeknél felléphetnek koncentrálási zavarok, álmosság, ami a teljesítőképességre is rányomhatja a bélyegét. Ismét többfelé megélénkül, illetve meg is erősödik a szél, így amennyiben érzékeny a szélre, akkor a középső tájakon mérsékeltebb, nyugaton pedig intenzívebb fejfájást is tapasztalhat.

A helyenként élénk szél a szabadban akár frissítőleg is hathat, a napos idő pedig a hangulatának is kedvez, erősíti az immunrendszert. Használjon ki minden szabad percet egy kis levegőzésre, ha lehet, sétáljon inkább autózás helyett.

Az allergiásoknál a mogyoró és az éger pollenjei okozhatják a legtöbb panaszt. Ha ön is allergiától szenved, akkor mérsékelje a hús- és a tejtermék-fogyasztást, autózás közben pedig tartsa felhúzva az ablakokat!

A közlekedés során sokfelé a napsütés lehet zavaró, délkeleten és a középső tájakon pedig élénk, erős oldalszél ronthatja a menetstabilitást. Sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr is, ami tovább fokozza a balesetveszélyt. Amennyiben pedig fáradtságot, tompa reflexeket tapasztal, tartson egy kis pihenőt -  a friss levegő jót tesz, felfrissülhet tőle.

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s