h i r d e t é s

Szeles időnk lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles időnk lesz

2018. december 29. - 06:10

 

A hétvégén és szilveszterkor viszonylag enyhe, de sokfelé szeles időben lesz részünk - írja az Időjárás.hu

Délelőtt általában közepesen felhős lesz az ég, de erősen felhős tájak is előfordulnak. Csapadék nem valószínű.

Délután megvastagszik a felhőzet, erősen felhős időre készülhetünk. Csapadék nem várható. Élénk, olykor erős lesz az északnyugati szél, délután 2, 8 fok valószínű.

Vasárnap délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan számíthatunk esőre, a hegyekben gyenge havazás is lehet, átmenetileg pedig ónos eső is előfordulhat.   Délután erősen felhős, borult időre számíthatunk, és eső, zápor, a hegyekben hózápor alakulhat ki. Erős lesz az északnyugati szél. 2, 7 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt lassan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, csapadék nem valószínű.   Délután a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem várható. Az északi szél erős lesz. 2, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton front ugyan nem érkezik, de különféle panaszok léphetnek fel. - írja a meteoklinika.hu

Ha a keringési rendszer megbetegedésivel, illetve vérnyomásproblémákkal küszködik, akkor próbálja magát kímélni, és kipihenni az ünnepek fáradalmait. Ha a szélre érzékeny, akkor a kellemetlen tünetek csökkenésére alig számíthat: a görcsös fejfájás és az alvászavarok csak kissé mérséklődnek, főleg a Dunántúlon fordulhat elő, hogy nehezebben telik az éjszaka, illetve délelőtt is kínozhatja még fejfájás.

A változékony idő kicsit csalóka lehet, nagy a megfázásveszély, és a hőérzete is ingadozhat. A szabadban tartózkodás javasolt, jól esik sétálni a friss levegőn, különösen akkor, ha kicsit többet evett a kelleténél a karácsonyi falatozások során. Amikor csak az idő engedi, mozogjon odakint, de ezalatt mindenképpen rétegesen öltözzön fel, könnyen megbetegedhet!

A közlekedés során főként a nap első felében fordulhatnak elő vizes, nedves útszakaszok, illetve helyenként reggel jeges útburkolat is előfordulhat. A karácsony vége miatt kissé megnövekedhet a forgalom, több lehet a türelmetlen ember, mindenképpen vezessen óvatosan, és tartson nagyobb követési távolságot! Eleinte erős oldalszél ronthat a menetstabilitáson, főként délen és a Dunántúlon, legyen körültekintő!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s