h i r d e t é s

Szeles melegre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles melegre számíthatunk

2019. március 04. - 06:10

 

Március első hetében szeles, változékony napok jönnek, de akár melegrekordok is dőlhetnek! - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt észak felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, a déli tájakon lehetnek még közepesen vagy gyengén felhős területek. Csapadék nem lesz. 

Délután nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak helyenként lehet szakadozottabb a felhőzet. Csapadék nem alakul ki. Megerősödik a délnyugati szél. 12, 19 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek és a melegedés is okozhat humánmeteorológiai tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Napközben kínzó fejfájást tapasztalhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

A melegedés tovább folytatódik, az érzékenyek körében migrén, fáradékonyság jelentkezhet és akár intenzív panaszok is felléphetnek elsősorban a Dunántúlon.

 szabadtéri tevékenységeket csapadék nem akadályozza, de az erős, olykor viharos szél alacsony hő-és komfortérzetet eredményez. Szabadtéri tevékenységek esetén fontos a réteges és vastag öltözet, fontos, hogy a fülét is takarja el.

Az étekezések során ügyeljen arra, hogy minél több vitamint vigyen be a szervezetébe, a következő hűvösebb és változékonyabb napok előtt fontos az immunrendszer erősítése!

A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. Az erős, viharos széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt! Legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s