h i r d e t é s

Szeles napra ébredtünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles napra ébredtünk

2020. február 24. - 05:58

 

A változó felhőzet mellett több front is érkezik, de végig tavaszias hőmérsékletekre van kilátás. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, elvétve alakulhat ki záporeső.

Délután a kissé felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hidegfront érkezik térségünkbe. Az arra érzékenyek görcsös panaszokat tapasztalhatnak, a szívbetegek állapota romolhat. - írja a meteoklinika.hu

A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasi fájdalom jelentkezhet.  Az idősek és szívbetegek különösen veszélyeztetettek, megnő az infarktus kialakulásának kockázata. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északnyugati szél fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól figyeljen a fokozott folyadékfogyasztásra és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket. A változékony időben fontos áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel immunrendszerét is tartósan megerősítheti.

Az időjárás a nap első felében nem kedvez a szabadtéri programoknak, a csapadékos és szeles időben csökken a hő- és komfortérzet. Délutántól megszűnik a csapadék, de a hőérzet a nap ezen részében is alacsony marad.

A pollenterhelés csökken, a levegőminőség javul.

A közlekedést erős, időnként viharos oldalszél és a csapadék nehezítheti: nagymértékben csökkenhet a menetstabilitás és csúszóssá válhat az útburkolat. Az utakon türelmetlen és ingerlékeny sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, és a csapadék hatására nedvessé váló útburkolat miatt jelentősen megnő a féktáv, vezessen fokozott figyelemmel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s