h i r d e t é s

Szeles napunk lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles napunk lesz

2018. december 26. - 06:17

 

Átmenetileg hidegebb levegő áramlik fölénk, de továbbra is több fokkal az évszakos átlag felett alakul a hőmérséklet. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan felhős lesz az ég, a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek. Számottevő csapadék nem várható.

Délután gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Erős lesz az északnyugati szél, viharos lökések előfordulhatnak.

Kora délután 1, 6 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán továbbra is frontmentes időre számíthatunk, a hosszabb-rövidebb napos időszakok jótékony hatással lehetnek hangulatára és közérzetére. - írja a meteoklinika.hu

A következő napokon az évszakhoz képest több fokkal melegebb lesz, ez pedig sokak szervezetét megviseli. A melegedésre érzékenyek migrénes fejfájást, fáradékonyságot tapasztalhatnak és főleg a déli országrészben intenzív tünetek is jelentkezhetnek. A fejfájásmegelőzésére és mérséklésére már a reggeli óráktól figyeljen a fokozott folyadékbevitelre, a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása kerülendő!

A megerősödő, időnként viharos szél tovább fokozza a panaszokat, emellett nyugtalanságot és ingerlékenységet okoz.

Az enyhülés hatására emésztési panaszai fokozódhatnak, puffadást tapasztalhat. Fontos a kímélő étrend, kerülje a káposztás és karfiolos ételeket, fogyasszon szárnyas húsokat és halból készült fogásokat. Érdemes fokozni a napi folyadékbevitelt, emésztési panaszok esetén a legjobb megoldás a víz.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s