h i r d e t é s

Szeles szerda

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles szerda

2021. május 05. - 05:54

 

Szerdán mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, viszont délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik.

Nyugaton, északnyugaton és északon többfelé kialakulhat eső, zápor, helyenként akár zivatar is, majd kora estétől máshol is előfordulhatnak záporok.
Élénk, erős lesz a délnyugati szél, mely a front érkeztével délutántól északnyugat felől egyre többfelé északnyugatira fordul, erős, viharos széllökések kísérhetik átvonulását.
A minimumok 3 és 10, a maximumok 19 és 25 fok között alakulnak, de délután a front által érintett területeken hirtelen jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik, így a nap második felében egyre gyakoribbá válhat a fejfájás, a görcsös panaszok, felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak. A záporok, esetlegesen kialakuló zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok.

A front előtt ugyanakkor még sokfelé tapasztalhatnak a fokozottan érzékenyek melegfronti tüneteket is, így migrén, dekoncentráltság, fáradtság, alvászavar, keringési problémák és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.

A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájást, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Ugyanakkor a napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

A hűvös hajnalon még érdemes kicsit rétegesebben öltözködni.

Erősítsük immunrendszerünket vitaminban gazdag szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, és figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre is!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s