h i r d e t é s

Szeles, változékony nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeles, változékony nap

2019. március 07. - 06:57

 

Március 4-én a  Baranya megyei Sellyén 21,7 fokig melegedett fel a levegő, ami új napi maximum rekord - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, csapadék nem várható. 

Délután változó mennyiségű és vastagságú felhőzet lesz az égen, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű, egy-egy zápor kialakulhat. A délnyugati szél viharossá fokozódik, a délutáni csúcsértékek 16, 23 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön frontmentes lesz az idő, azonban a viharos széllel meleg légtömegek érkeznek fölénk. - írja a meteoklinika.hu

A hőmérséklet a délutáni időszakban helyenként elérheti a 22-23 fokot, amelynek hatására melegfronti jellegű panaszok léphetnek fel: általános tünet lehet a migrén, a fáradékonyság és az alvászavar, azonban most egész napon át tartó, akár intenzív tünetekjelentkezésre is számítania kell. A viharossá fokozódó szél további terhelést ró szervezetünkre, könnyen ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. A panaszok mérséklése érdekében ajánlott több folyadékot fogyasztani és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A délelőtti gyors melegedés következtében vérnyomás-ingadozást tapasztalhat, az idősek és a krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket és pihenjenek többet.

Az időjárás kedvez a szabadtéri tevékenységeknek, a közelgő csapadékos napok előtt érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni, kirándulni, sportolni. Használja ki a napsütést, töltse fel D-vitamin készletét és erősítse immunrendszerét. A hőérzeten a viharossá fokozódó szél ronthat, viseljen szélálló és réteges öltözetet.

Az éger, valamint a ciprus-és tiszafafélék pollenje országszerte magas, helyenként a nagyon magas szintet is elérheti a pollenkoncentráció. A mogyoró pollenkoncentrációja csökkent, jellemzően alacsony-közepes mennyiségben van jelen a levegőben.  

A közlekedés az erős és viharos szél nehezíti. Az erős és viharos szél hatására csökken a menetstabilitás, valamint a leszakadó faágak is fokozott veszélyt jelentenek. A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és legyen nagyon körültekintő.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s