h i r d e t é s

Szellemtanya lett Torgyán doktor egykori otthonából

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szellemtanya lett Torgyán doktor egykori otthonából

2016. május 25. - 12:49
0 komment

 

A Gellért-hegyre néző Duna-parti épületbe a Városi Gerillák csapata jutott be, és gyönyörű fotókkal tért vissza - írja a 24.hu.

Beszéltünk velük és elmesélték, milyen volt Torgyán ereklyéi között sétálni.

A világhírű orientalista, Vámbéry Ármin otthonának egykor helyet adó Belgrád rakpart 24. a Kádár-korban a Hazafias Népfront, majd a Független Kisgazdapárt székházává vált. Az épület évek óta lakatlan, de közben több tulajdonosváltáson is átment, most pedig egy kilencven szobás hotel építését kezdték meg az épületben.

A Városi Gorillák nevű felfedezőcsapat nemrégiben bejutott az épületbe, ott készült fotóikat pedig Facebook-oldalukon tették közzé.

Az épület állapota a képek tanúsága szerint nem túl vészes, bár a Belgrád rakpartra néző homlokzat egy fokkal talán hibátlanabb tereket feltételez, de a még mindig a falak közt bolyongó Torgyán-portrék, néhány rekesznyi, pincében megbúvó Márka üdítő, a gazdátlan mosógép, a korban divatos, fával borított nagyiroda és a sörösdoboz-füzér által alkotott szürreális világ is megér egy misét.

Megkértük a Városi Gorillákat, hogy meséljenek, milyen volt Torgyán egykori otthonában járni, a képek között a dőlt szöveg az ő szavaik.

 

 

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s