h i r d e t é s


Szent Mártonra emlékeztek Hatvanban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szent Mártonra emlékeztek Hatvanban

2017. november 11. - 09:14

 

Kis lámpásaikkal mutatták az utat, az iskola és a templom között: Az Új-hatvani Római Katolikus Iskola diákjai egész napos program keretében ünnepeltek. 

Fotó: H. Szabó Sándor

Heves megyében az Új-hatvani Római Katolikus iskola több mint kétszázhúsz diákja egész napos színes program keretében ünnepelte meg Szent Márton napját, melyben az időjárás is segítségükre volt. Mint Ráczné Sisa Ágnes igazgató asszony elmondta, magával Szent Mártonnal, annak életéből halhattak szemelvényeket hitoktatói tájékoztatás keretében az iskola rádióból, ezzel vette kezdetét a nap.

A népi hagyományokkal ismerkedtek, melynek keretében egy nagymamától kapták két libát, melyek egész nap az iskola udvarán voltak a gyerekek nagy örömére. Délelőtt libazsíros kenyeret kóstolhattak tízóraira, lilahagymával és káposztával a fiatalok. Az első osztályosok libákról készült rajzokat készítettek a tanítónénikkel. Kora este a tanulók kis lámpásaikkal felkerekedtek és elindultak az iskolából a Szent István plébánia templomhoz, tanáraik és szüleik kíséretével. Dr. Farkas László atya várta a lámpás menet több száz résztvevőjét, akiknek Szent Márton legendás életéről mesélt és beszélgetett, a gyerekek életkori sajátosságainak megfelelően. Az estét Kondek Zsolt művésztanár meghitt, kis műsora tette teljessé, a témához kapcsolódó zenés összeállításával. Laci atya áldással búcsúzott el a fiataloktól, akik kis lámpásaikkal mutatták az utat az iskola és a templom között Szent Márton napjának ünnepén.h i r d e t é s

betöltés...

;