h i r d e t é s

Szép idő várható

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szép idő várható

2020. április 26. - 06:48

 

Hidegfront vonult át a Kárpát-medence felett. Jelentős lehűlés nem okoz, azonban a jövő héten aktivizálódik a légkör, egyre többfelé lehet záporos csapadék, amely lokálisan enyhítheti az aszályt.

Délelőtt a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, jelentős mennyiségű csapadék nem várható. 

Délután nem lesz zavartalan a napsütés, de jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Élénk lesz az északnyugati szél. 17, 22 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon helyenként záporeső, néhol zivatar előfordulhat.  Délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből a Dunántúlon több helyen kialakulhat zápor, zivatar. A déli szél élénk lesz. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

A hűvös reggelt gyors melegedés követi, délutánra 14, 20 fok közé melegszik a levegő. A helyenként több, mint 13 fokos hőingás fokozott terhelést jelent sokunk számára: ilyenkor gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek múló rosszullétet és keringési panaszokat tapasztalhatnak.

Az ország egyes részein, főleg a déli megyékben melegfronti jellegű tünetekre is számítani kell, általános lehet a migrén, a fáradékonyság és az elalvás is nehezebbnek bizonyulhat a megszokottnál. A melegedés okozta panaszok még nem lesznek intenzívek, de a következő napokon is tartósan előjöhetnek.

A sok napsütés kedvez a hangulatnak és az ország nagy részén a szél sem ront a hő-és komfortérzeten.  A kormány intézkedéseinek megfelelően csak a legszükségesebb esetben mozduljon ki, de a kerti munkákat nyugodtan időzítheti erre a napra.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, a napsütés azonban zavaró lehet. A napos időszakokban és alacsony napállás idején a napsütés könnyen elvakíthatja vezetés közben, a balesetek elkerülése idején viseljen napszemüveget és vezessen a megszokottnál lassabban.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s