h i r d e t é s


Szép időre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szép időre számíthatunk

2017. október 01. - 06:16

 

Vasárnap a változó felhőzet mellett többórás napsütésre is készülhetünk, habár reggelente igencsak hűvös lesz. - írja az Időjárás.hu.

Még hétfőn is kitart a szép idő, várhatóan keddre érkezik meg a front.

Délelőtt a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem várható. 

Délután szikrázó napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz a déli szél.

Kora délután 15, 20 fok várható. 

Hétfőn szinte nem is lesz felhő az égen, csapadék nem várható. Délután kezdetben mindenhol szikrázó napsütés várható, majd északnyugat felől elkezd növekedni, vastagodni a felhőzet. Csapadék nem alakul ki. Megélénkül a déli szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap folytatódik a frontmentes idő, ráadásul melegszik a levegő, ami sokak számára kedvező közérzetet biztosít. - írja a meteoklinika.hu.

A napsütés hatására élénkebbek, vidámabbak lehetünk, javul a fizikai és a szellemi teljesítőképesség is. Ugyanakkor reggel a hűvös időben a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalmakat tapasztalhatnak: ha ön is érintett, akkor ezeket akár egy néhány perces kímélő tornával is mérsékelheti, délutánra pedig várhatóan mérséklődnek is a tünetek. Napközben gyorsan melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás, ami kisebb keringési és szívproblémákat okozhat. Ha érzékeny rá, akkor vérnyomás-ingadozás, szaporább szívverés jelentkezhet, ebben az esetben nem tanácsos megterhelő fizikai munkát végeznie.

A hűvös reggelen növekszik a megfázásveszély is, készüljön vastagabb pulóverre,l ha a szabadban tölti a korai órákat. Immunrendszerét idénygyümölcsökkel is erősítse, a vitaminok mellett magas ásványianyag-tartalmuk révén is támogatják a védekezőképességét. Az őszibarack, a szilva és a körte, a zöldségfélék közül például a paradicsom és az uborka magas víztartalmuknak köszönhetően a szomjat is kiválóan oltják, nem terhelik meg az emésztőrendszert sem.

A parlagfű pollenje sem okoz már intenzív tüneteket.

A közlekedésben a meleg miatti szétszórtság, bágyadtság is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Tartson gyakran pihenőt, ilyenkor frissítse fel magát! Emellett a napsütés lehet zavaró, jó, ha mindig kéznél van a napszemüveg!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;