h i r d e t é s

Szép, napos időre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szép, napos időre számíthatunk

2018. szeptember 16. - 06:12

 

A hétvégén a távozó hidegfront mögött ismét melegedés kezdődik, de a reggelek már szinte mindenhol hűvösek! A jövő héten visszatérnek a nyárias hőmérsékletű délutánok! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sok napsütésre van kilátás, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Csapadék nem lesz.

Délután a sok napsütés mellett északon több, délen kevesebb gomolyfelhő is képződik, de ezekből csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz az északi szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt alig lesz felhő az égen, csapadék nem alakul ki.  Délután napos, kellemes időre számíthatunk, csapadék nem várható. Az északi szél mérsékelt lesz. Kora délután 23, 28 fok várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap front nem rontja a humánmeteorológiai helyzetet, szép napos időre számíthatunk. A vérnyomás-ingadozás gyakori panasz, és ez még egy darabig így is marad! - írja a meteoklinika.hu

Humánmeteorológiai szempontból reggel még jelentkezhetnek panaszok, ugyanis többfelé erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élők komfortérzetén ronthat. Ezért a korai órákban öltözködjön rétegesen, könnyen megfázhat ilyenkor. Délután viszont későnyáriasan meleg lesz, ekkor már nem lesz szükség a pulóverre. A viszonylag nagy hőingás vérnyomás-ingadozást okozhat, ennek mérséklésére galagonyateát használhat. Sokfelé megélénkül a szél, ez enyhébb fejfájást válthat ki az érzékenyebbek körében, valamint hatására ingerlékenyebbé is válhat.

A parlagfű pollenje továbbra is magas koncentrációban van jelen a levegőben, a napos, száraz időben még több virágport bocsátanak ki a növények. Az allergiásoknak nem kedvez ez a humánmeteorológiai helyzet, nekik nem tanácsos a délutáni órákban a szabad levegőn tartózkodni, a tejtermékek fogyasztása is kerülendő számukra.

A napos idő ellenére mérsékelt marad az UV-sugárzás, a téli időszak közeledtével pedig egyre gyengébb sugárzási értékek jellemzők.

A közlekedésben veszélyes időjárási jelenségre nem kell készülni, viszont (különösen napfelkeltekor és alkonyatkor) a napsütés zavaró lehet.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s