h i r d e t é s

Szeptemberi programok bakancslistája

Olvasási idő
13perc
Eddig olvastam

Szeptemberi programok bakancslistája

2019. augusztus 14. - 12:53

 

Jó böngészést!

Illusztráció: pixabay.com

2019. szeptember

Jelmagyarázat: M – minden korosztály számára, F – felnőtteknek, D - diákoknak,

GY – gyerekeknek, CS – családoknak, NY – nyugdíjasoknak

 

D, F, NY

PénteK13

szeptember 6., péntek 19.30-22.30

PEDROFON Házibuli

Szeptembertől ismét minden hónapban fergeteges házibulival várják a táncoslábú közönséget az AJAMK színháztermében. Hazánk egyik legkedveltebb rock and roll zenekarának műsorán szerepelnek az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágerei, a Hungária örökzöldektől a Komár László nótákig. Sőt a ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézik, de feldolgozzák a hozzájuk közel álló közelmúltbéli számokat is.

Belépődíj: Felnőtteknek 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1200 Ft,

Jegyek a helyszínen vagy a kult13.jegy.hu internetes oldalon válthatók.
Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

 

D, F, NY

szeptember 6., 7., 8., péntek, szombat 10.00-18.00, vasárnap 10.00-17.00

Őszi Bonsai Kiállítás

Megnyitó: szeptember 6., péntek 10.00, megnyitja: Borszéki Gyula alpolgármester

Szervezők: Herman Ottó Bonsai Egyesület, XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt., Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat

A rendezvényen közel 30 kiállító 80 bonsai növényt mutat be a közönségnek. Vasárnap délután Rácz György bonsai mester növény alakítási bemutatót tart.

A belépés díjtalan!

Információ: Szalkai Lajos +36 30 453 4264, [email protected]

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

 

NY

szeptember 10., kedd 13.30

Nyugdíjas filmklub

Vén csontok

Amerikai családi vígjáték, 88 perc, 2009

Dan és Charlie nemcsak barátok, de üzlettársak is egyben. Életük nagy lehetősége előtt állnak, jó üzletnek néznek elébe. Egészen addig, míg egy napon beállít Dan egykori oldalbordája, és közli az exével, hogy van egy hatéves, vegyes páros ikerpárja, akiknek ő az apukája. Nem teketóriázik sokat, a nyakába is varrja a lurkókat, mondván, neki egy rövid időre börtönbe kell vonulnia. Nosza, lőttek a legényéletnek! A kölykökhöz mit sem értő párosnak nem kis erőfeszítésébe kerül, hogy megbirkózzon a helyzettel. Lehetőleg anélkül, hogy mindez a barátságuk és az üzlet rovására menne.

A belépés díjtalan!

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

 

M

szeptember 12., csütörtök 15.00-19.00

Lakóközösségi Napok

A sorozat befejező rendezvényére a József Attila téren kerül sor.  A sátrakban és a szabadtéren ismét itt lesznek a tekerős járgányok, a lasertag és ügyességi pálya is várja akadályokkal a kihívásokat kedvelőket, de a kisebbek a gyűrűs pecát, a karikadobást és a kézicsocsót is kipróbálhatják. Interaktív utazásra is jelentkezhetnek az érdeklődők, régi idők felszereléseivel. Az óvodások sátrában bábtanulásra hívjuk a gyerekeket, szülőket Brumm- Brumm Brunóval és Kori bácsi bábjaival. Az ingyenes egészségügyi szolgáltatások kínálata: vérnyomás, vércukor, koleszterinszint mérés, elsősegélynyújtással kapcsolatos bemutató, látás-és hallás vizsgálat, preventív jellegű egészséges életmód tanácsadás, egészséges ételek, turmixok készítése, kóstolása. A sportot kedvelők kipróbálhatják a kerékpárszimulátort, az asztaliteniszt, a golyóssportot és a vívás, a teljesítési színt eléréséért ajándéktárgyakra beváltható tallért kapnak. A Zöld Pont és a Gondos Gazdi is kitelepül játékokkal, tanácsadással, versenyekkel.  A színpadi program közös tornával indul, könnyűzenei és musical egyveleggel, néptánccal, zumbával, revü műsorral folytatódik, a délutánt és a lakóközösségi napok ez évi sorozatát a Pedrofon zenekar bulija zárja.

A LKN műsorfüzet nyolc pecsétjét bemutatók között ajándéktárgyakat és belépőket sorsolunk ki!

A programok a SKult13 és a Szociális és Köznevelési Osztály (XIII. Kerületi Szociális Szolgáltató Központ és a Prevenciós Központ) közös szervezésében valósulnak meg.

A részvétel díjtalan!

Információ: Szalkai Lajos +36 30 453 4264, [email protected]

Helyszín: XIII. kerület, József Attila tér

 

D, F, NY

PénteK13

szeptember 13., péntek 19.00

Kepes András előadása: Boldogan élünk, míg meg nem halunk?

Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár, televíziós személyiség, aki hat gyerekkel és unokákkal körülvéve komoly tapasztalatokkal rendelkezik családi téren. A vetítéssel színesített előadásban – saját családtörténeteire és tudományos ismereteire is támaszkodva – olyan témák kerülnek szóba, mint a házasság és a boldogság kapcsolata, a hűség, féltékenység, vagy a szórakoztató kamaszkor. Kepes András külföldi példákon is bemutatja, hogyan közelítenek hasonló kérdésekhez a távoli kultúrák.

Belépődíj: első szektor: 2000 Ft, második szektor: 1500 Ft
XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy a kult13.jegy.hu internetes oldalon válthatók

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ – AJAMK

 

D, F, NY

szeptember 20., péntek 18.00

AUFeszt Gálakoncert

Az egész nyáron, havonta jelentkező Angyalföldi Utcazenei Fesztivál koncertsorozat záróakkordjaként az idei 12 fellépő együttes közül a legtöbb közönségszavazatot elérők lesznek újra hallhatók, és díjazásban is részesülnek.

A pályakezdő és félprofi zenei együtteseknek rendezett szabadtéri koncerteken műfaji megkötés nélkül részt vehettek, bemutatkozhattak, örömzenélhettek a pályázó zenekarok, és szólisták.

Mert a mottónk: Legyen az utca a zenészeké, a zene mindenkié egy-egy estén!

A részvétel díjtalan!

Helyszín: XIII. kerület, József Attila tér

 

NY

szeptember 24., kedd 13.30

Nyugdíjas filmklub

A medence

Francia-olasz filmdráma, 115 perc, 1969

Jean-Paul már több mint két éve együtt él Mariannával. Egy forró nyári napon feltűnik Harry, régi barátjuk 18 éves lányával, Penelopéval. Marianna rögtön meghívja őket vendégségbe. Harryt korábban gyengéd szálak fűzték a ház asszonyához, így örömmel veszi a meghívást. A rövid együttlét alkalmával a két férfi között hamarosan gyilkos versengés kezdődik az asszony kegyeiért.

A belépés díjtalan!

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

 

D, F, NY

szeptember 27.  péntek 17.00-18.30

Baranyi Ferenc: Operandevú

Ördöggel cimboráló, Faust operák

Baranyi Ferenc, kerületünk díszpolgára kitűnő költő, ugyanolyan remek író, és ami itt kiemelten fontos: műfordító. Érdekes és mindig szórakoztatóan elmesélt dolgokat tudunk meg az alkotók életviteléről, serénységéről vagy lustaságáról, magánéleti válságairól – de arról is, hogy ezek az események hogyan befolyásolták a művek keletkezését, hogyan nyilvánul meg a szövegben és a zenében az érzelem, a szenvedély vagy a szenvedés.

A belépés díjtalan!

Információ: Kósa Gergely +36 70 492 0985, [email protected]

Helyszín: Újlipótvárosi Klub-Galéria

 

D, F, NY

PénteK13
szeptember 27., péntek 19.00

L'art pour l'art Társulat: Mintha elvágták vol

Radikális kikapcsolódás - jelenetek a múltból és a jövőből
A L'art pour l'art Társulat legújabb önálló színházi estje, amelyben egy időutazás részesei lehetnek a kedves nézők. A Társulat egy tudományos kísérlet keretében a múltbeli nagysikerű jeleneteit ötvözte a jövőbeli műsorszámaival és mindezt a jelenben adják elő a közönség legnagyobb örömére. A kísérlet sikerére garancia többek között Anti bácsi, Besenyő Pista bácsi, Margit és Zigóta, hogy Naftalin Ernőt, Kemenesfalvi bácsit és a többi jól ismert szereplőt ne is említsük.

Írták és előadják: Szászi Móni, Dolák-Saly Róbert, Laár András és Pethő Zsolt

Belépődíj: első szektor: 2 500 Ft, második szektor: 2 000 Ft
XIII. Kerületi Kártyával 20% kedvezményt biztosítunk a helyszínen a belépőjegy árából. Jegyek a helyszínen vagy a kult13.jegy.hu internetes oldalon válthatók

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

 

M
szeptember 29., vasárnap 9.30-20.00

Szent Mihály Napi Búcsú

Idén 26. alkalommal búcsúzunk az esztendő szabadtéri nagyrendezvényeitől a Babér utcai templomkertben és annak környékén. Délelőtt kerül sor a nemzetközi tűzoltóversenyre, a színpadon a gyerekeket az Egyszer volt Mesezenekar koncertje várja, bemutatkoznak a kerületi zenés, táncos művészeti csoportok, a szabadtéren gyerekjátékok, mobil kalandpálya, Legoland, színes vásári forgatag és a vidámpark hívja a kilátogatókat. A kora délután zenés ráhangolódással indul 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, majd folytatódik az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia gitáros énekkarának műsorával és beszélgetéssel Pál Feri atyával. A Straub Dezsővel eltöltött vidám, zenés délutánt követően a napot a Brillantin zenekar rock &roll partija zárja.

A rendezvény szervezésében közreműködő partnerünk az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia.

A részvétel díjtalan!

Információ: Szalkai Lajos +36 30 453 4264, [email protected]

Helyszín: Babér utcai Szent Mihály templom kertje 

 

Kiállítások

 

D, F, NY

szeptember 5. – október 11.

Matéria Művészeti Társaság kiállítása

Megnyitó: szeptember 5., csütörtök 18.00

Ami összeköti, meghatározza az alkotók identitását, az az anyagelvűséget a spiritualitással ötvöző szellemiség művészetükben. Gondolataik a matériában, mint kifejezőeszközben inkarnálódnak, szabadon használva és fölnemesítve a környező világ anyagait: az enyésző földtől a fémen, a fán, a textilen, a papíron, a vakolaton, a festéken át az üvegbe zárt fényig.

A kiállítást megnyitja: Lóska Lajos művészettörténész

Kiállító művészek: Baksai József, Bátai Sándor, Budaházy Tibor, Dréher János, Gáll Ádám, Hajdú László, Haraszty István, Hérics Nándor, Mata Attila, Mazalin Natália, M. Novák András, Serényi H. Zsigmond, Székács Zoltán, T. Horváth Éva, Tölg- Molnár Zoltán, Záborszky Gábor

A belépés díjtalan!

Információ: Kósa Gergely +36 70 492 0985, [email protected]

Helyszín: Újlipótvárosi Klub-Galéria

 

D, F, NY

szeptember 10. – október 31.

Tüskés Tünde kiállítása

Megnyitó: szeptember 10., kedd 18.00

Ég-ígérő: Szalmamunkák és Isten-szeme fonalmandalák

Tüskés Tünde Angyalföldön élő és alkotó Király Zsiga díjas szalmafonó népi iparművész, a Magyar Kultúra Lovagja. Szalmából és fonalból készült munkáit a szakralitás, a természet és az élet szeretete, az örök értékek tisztelete köti össze. Az alkotások technikai sokszínűsége, a szalmafonás és mandalakészítés hagyományainak változatos bemutatása mellett munkáival személyes, modern, művészi megfogalmazásoknak is helyet ad, ezzel igyekszik megőrizni a múlt értékeit, s nyit ablakot a jövő felé is. A kiállítás kedvet ébreszt a nézőben, hogy a Tüskés Tünde által alapított zengővárkonyi Szalma-Kincs-Tár nemzetközi muzeális gyűjteménybe is ellátogasson.

A belépés díjtalan!

Információ: Kósa Gergely +36 70 492 0985, [email protected]

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, Mácsai Galéria, félemelet

 

D, F, NY

szeptember 11. – október 20.

Hegedüs Endre kiállítása

Megnyitó: szeptember 11., szerda 17.30

„Hegedüs Endre lassan, ám szívós folyamatossággal érlelődő festészete kortárs művészetünk személyes motívumokkal teli értéke. Munkássága egy olyan festői ívhez kapcsolható, melyet - mások mellett - Sváby Lajos, Veres Sándor László, Tenk László vagy Vilhelm Károly képvisel. Egyedivé teszi azonban téma választásának, festői módszereinek sajátossága. Az az emberi habitus, amely keresi a dolgokban rejtőző szellemiséget. Művészete nem szkepszissel, hanem bizonyosságokkal teli, melyet megtetéz a művész alkatának introvertált karaktere. Biztosan igaz rá Oscar Wilde megállapítása: Kinyilatkoztatni a művészetet és elrejteni a művészt: ez a művészet célja." 

Feledy Balázs - művészeti író

A belépés díjtalan!

Információ: Kósa Gergely +36 70 492 0985, [email protected]

Helyszín: RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ, aula

 

D, F, NY

szeptember 18. – november 8.

Mozgássérült Alkotók kiállítása

Megnyitó: szeptember 18., szerda 15.00

„Az értékeket nem szabad elvetni. Azokat meg kell őrizni. Azok az öltéstechnikák, azok a hímzésstruktúrák, amiket elődeink ismertek, maradjanak meg.”  E mottó szellemében a régi hagyományt folytatva ebben az esztendőben is önálló kiállításon mutatják be kézműves alkotásaikat a XIII. Kerületi Mozgássérültek Szervezetének tagjai.”

A belépés díjtalan!

Információ: Kósa Gergely +36 70 492 0985, [email protected]

Helyszín: XIII: Kerületi Polgármesteri Hivatal, Városház Galéria (I. emelet)

 

PannKa Közösségi Tér

 

Minden hónap 3. péntekén
szeptember 20., péntek
10.00-10.40 és 11.00-11.40 Gyürmiző gyurmizó, zenés, játékos gyurmás foglalkozás.
A foglalkozást vezeti: Tószegi Judit

Belépődíj: A programok XIII. kerületi Partner Kártyával ingyenesek, Partner Kártya nélkül 1000 Ft/gyermek, testvérkedvezmény 50%
Helyszín: PannKa Közösségi tér

 

Alkalmi programok

Minden hónap 4. péntekén
szeptember 27., péntek
10.00-11.45 Baba mama klub
A foglalkozást vezetik: Serfőző Anikó és Buti Veronika

Belépődíj: A programok XIII. kerületi Partner Kártyával ingyenesek, Partner Kártya nélkül 1000 Ft/gyermek, testvérkedvezmény 50%
Helyszín: PannKa Közösségi tér

 

A programokra előzetes regisztráció szükséges a www.pannka.hu oldalon!

 

Alkalmi programok a PannKában

 

Vasárnap PannKánál

szeptember 22. 10.00-11.00

BonBon Trió - Szerencsés János

Hogy valaha született-e ezidáig blues zenejáték, abban magunk is bizonytalanok vagyunk. Abban azonban egészen biztosak, hogy innentől kezdve egyre népszerűbb lesz.

A Grimm testvérek által lejegyzett Szerencsés János kevéssé ismert mese, noha humora és bölcsessége okán a legnagyobbak között lenne a helye. Így bátran és büszkén mondhatjuk, hogy a BonBon Matiné zeneszerző pályázatára íródott és megosztott I. helyezést elért darab igazi kuriózum és valami egészen újnak a hírnöke.

Közreműködik:

Szerda Árpád – szájharmonika, gitár, billentyűk

Dobozy Ágoston – billentyűk

Lukácsházi Győző – műsorvezető, tuba

Ajánlott korosztály: 3-7 éves korig

Belépődíj: 1 000 Ft/fő, testvérkedvezmény 50%, XIII. kerületi Partner Kártyával 800 Ft/fő, testvérkedvezmény 50%

Regisztráció: www.pannka.hu

 

Tücsöktanya Családi Játszóház az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban

Gyermekprogramok

szeptember 07., szombat 10.00-18.00

Tücsöksátor a Pozsonyi Pikniken

 

szeptember 08., vasárnap

10.30 Tanévnyitó Kifli koncert

A Kifli ideális választás, lehet édes vagy sós, tejes vagy vajas, mákos vagy diós, pont, ahogyan a zene is… vidám és változatos.

Rövid leírás

 1. Speciális formájú pékáru.
 2. 2018 nyarán létrejött formáció, szülők és gyermekek leendő kedvenc zenekara.

A zenekar mottója: Tapasztalat, alázat és elkötelezettség a minőségi szórakoztatás irányába!

A zenekar tagajai:

Körmendy Dávid - ének, ütőhangszerek
Maroevich Zsolt - brácsa, basszusgitár, vokál
Szabó Tibor - gitár, buzouki, tambura, basszusgitár
Székely Zoltán - fúvós hangszerek, vokál

10.00-13.00 Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör, játszóház

Belépődíj: 800.-Ft/fő - XIII. Kerületi Kártyával a belépés díjtalan!

 

szeptember 22., vasárnap

10.30 a Lóca együttes szüreti táncháza

„Elmúlt a nyár, itt az ősz, szőlőt őriz már a csősz”

A Lóca együttes 2010-ben alakult Kecskeméten. Célunk, hogy zenés gyermekműsorok keretében néphagyományokat és népszokásokat elevenítsenek fel. Előadásaik a gyermekek aktív részvételére épülnek; s az aktuális ünnepkörhöz, jeles naphoz kapcsolódó mondókákat, népdalokat, népi játékokat és táncot tartalmaznak. Tematikus műsoraik mellett gyakran szerepelnek szerkesztett, zenés népmese feldolgozásokkal is. Dalaikat és történeteiket népi és klasszikus hangszerekkel, illetve hangkeltő eszközökkel megszólaltatott élő zenei kísérettel adják elő. Műsoraik tartalmát az adott korosztály képességeinek megfelelően alakítják ki, így a felhőtlen szórakozás közben fejlődik a gyermekek zenei és ritmusérzéke, és erősödik a közösségi érzésük.

Az együttes tagjai:

Fekete Inci - hegedű, furulya, ének

Nádudvari Róbert - gitár, ének

Almási Krisztián - ütőhangszerek, ének

Ajánlott életkor 3 éves kortól

10.00-13.00 Tücsök Kézműves Műhely, társasjátékkör, játszóház

Belépődíj: 800.-Ft/fő - XIII. Kerületi Kártyával a belépés díjtalan!

 

szeptember 27., péntek

10.30 Miaú

a Délibáb Társulat babaszínházi előadása

Élőzenés babaelőadás tipegőknek Vlagyimir Szutyejev meséje nyomán, 20 perc előadás és 20 perc játék.

„Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kiskutya. Egy barna szőrű, hosszú fülű kiskutya, aki éppen kedvenc párnáján pihent. Aludt és mindenféle csodálatos dologról álmodott. Álmodott csontocskáról, finom csontocskáról, meg egy labdáról, amivel jókat lehet játszani. Ám egyszer csak valami furcsa hang zavarta meg az álmát…”

Az álomszuszék kiskutya sok érdekes állattal találkozik össze a titokzatos nyávogó keresése során. Megismerkedik a félénk kisegérrel, az érces hangú kakassal, a kedvesen zümmögő méhecskével, a hallal és a világ legszebb békájával, végül pedig rátalál az éhesen nyávogó pepita cicára is.

Az előadást követő 20 percben további cicákat és egyéb érdekes állatokat keresünk a gyerekekkel. Megnézhetik a bábokat, kipróbálhatják a nekik való hangszereket, megfoghatják az előadás során használt kellékeket, érdekes és puha tárgyakat.  

Játsszák: Revuczky Nóra és Sólyom Tamás.

Az előadás zenéjét Sólyom Tamás írta.

Ajánlott életkor 0,5-4 éves korig

Belépés játszóházi belépővel!

 

szeptember 29., vasárnap 10.00-18.00

Tücsöksátor a Szent Mihály Napi Búcsún

 

Családi programok

 

M

szeptember 07., szombat 19.30-22.30

Skót táncház

Skót táncház kezdőknek havonta egyszer a Budapest Skót Tánc Klub szervezésében. Várunk minden 10 és 90 év közötti táncolni vágyót ceilidh és country táncok tanítására!

Információ: www.bstk.hu, [email protected]        

Helyszín: Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

 

M

szeptember 13., 23., péntek 18.00 – 22.00

Családi Társasjáték Klub

A belépés díjtalan!

Információ: www.homoludens.hu

Helyszín: Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház

 

 


 

Kommentek

h i r d e t é s