h i r d e t é s

Szerdán este egy Desiro motorvonat hátsó egysége leakadt a mizsei naplementében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szerdán este egy Desiro motorvonat hátsó egysége leakadt a mizsei naplementében

2020. november 28. - 12:08

 

16:18-kor indult a Nyugati pályaudvarról az a vonat, amely Felsőpakony és Ócsa között kettévált.

Desiro motorvonat, amely nincs "szétszakadva" - Forrás: Phil Richards / wikipedia

A vonatnak az a fele, amelyben a vezető ült, továbbment, a másik fele pedig szépen lelassult és az utasokkal együtt a nyílt pályán maradt.

A Desiro típusú szerelvény már a Dél-pesti agglomerációban járt, nem messze az M5-ös autópályától. Elhagyta a vonat Felsőpakonyt, a következő állomás Ócsa lett volna, csakhogy a szerelvény második és harmadik egysége levált a motorvonatról – írja a mav142blogspot.com oldal.

Az utasok csak annyit vettek észre, hogy a vonat folyamatosan lassul, majd megáll a sötét nyílt pályán, ezután csend következett.

A Vonatinfó alkalmazás szerint a vonat megérkezett Ócsa állomásra, azonban a  részletesebb EMIG-en jól látható volt, hogy míg az első Desiro Ócsán állt, a második és a harmadik a nyílt vonalon, Felsőpakony és Ócsa között.

Aznap 18:09-kor a MÁV-Csoport oldalán megjelent tájékoztatás szerint a vonat utolsó két egységét műszaki hiba miatt kapcsolták le. Arról nem írnak, hogyan és miért kapcsolták le a vonat felét menet közben a nyílt pályán.

Facebook bejegyzés alatti komment, amely már nem látható, illetve további utasok jelzései szerint az utolsó két egység a két település között állt meg „lendületből”. Ekkor még nem tudták, hogy az első rész nélkülük ment tovább Ócsára. Közel egy órája vesztegelt az utasokkal teli vonatrész az M5-ös autópálya közelében, mikor a tájékoztatás nélkül maradt utasok vésznyitóval ajtót nyitottak. Többen csak nézelődtek, de voltak akik leszálltak és gyalog indultak útnak. Nem sokkal később az első egység visszament értük, hogy behúzza a teljes szerelvényt Ócsára, amely innen már nem közlekedett tovább.

Fokozta a helyzetet, hogy a problémás szerelvényt követően 18:18-kor induló vonatról még a Nyugatiban leszállították az utasokat, mondván műszaki hibás a mozdony. Ekkorra már többszáz utas tudta, hogy nem fognak hazajutni este 8 előtt.
Voltak, akik a Népligetbe rohantak, hogy busszal menjen haza, voltak, akik a ceglédi vonatokkal utaztak valameddig, hogy aztán autóval haza vigyék őket, és voltak, akik megvárták a következő, csak Kőbánya-Kispesttől közlekedő, késve induló vonatot.

Ezek a vonatok természetesen Budapest felé is kimaradtak. A blog szerzője úgy tudja több utas, akik éjszakára mentek volna dolgozni szabadságot vettek ki, ugyanis a Lajosmizséről 18:41-kor és 19:41-kor induló vonatok sem közlekedtek. (budapestkornyeke.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s