h i r d e t é s

Szijjártó most az ET-főtitkárnak szólt be

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szijjártó most az ET-főtitkárnak szólt be

2016. március 03. - 11:39
0 komment

 

Felháborítónak tartja, hogy a népszavazási kezdeményezés miatt bírálják Magyarországot - írja az Index.

borsonline.hu

Felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), hogy egyes európai vezetők a kvótareferendummal kapcsolatban bírálják a magyar kormányt, mert a demokrácia egyik legalapvetőbb eszközével akar élni - közölte az MTI.

A KKM az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: visszautasítják Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának vádjait, Magyarország minden nemzetközi előírást betartott és betart.

Tavaly 400 ezer illegális bevándorlónak biztosított Magyarország ellátást a nemzetközi megállapodásoknak megfelelően. Ugyanakkor a magyar álláspont szerint az illegális gazdasági bevándorlók semmilyen nemzetközi szerződés alapján nem dönthetik el, hogy melyik európai országban akarnak élni, és "nem vonulhatnak végig milliószámra Európán a schengeni és dublini szabályok felrúgásával" - fogalmaztak.

Magyarország megvédi a saját és a schengeni zóna külső határát - közölték. Az illegális gazdasági bevándorlók kötelező betelepítési kvóta alapján történő elosztásában nem akar az ország részt venni, a kvótákról szóló uniós döntést Magyarország megtámadta az Európai Bíróságon. A jövőbeni kvótával kapcsolatos döntésekről népszavazást kezdeményeznek.

Thorbjorn Jagland a miniszteri bizottság szerdai ülésén szokásos beszámolójában negatív fejleményként értékelte a magyar miniszterelnök népszavazási kezdeményezését.

 

index.hu


 

h i r d e t é s