h i r d e t é s

Szijjártó nagyon mérges

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szijjártó nagyon mérges

2018. március 18. - 19:09

 

Szerinte Soros és csatlósai a németeket fordítaná ellenünk

A magyar kormány hétfőn, a tel-avivi nagykövetségen keresztül hivatalosan fogja kérni a Jerusalem Post főszerkesztőjétől azt a hangfelvételt, ami bizonyítja, hogy a Soros-hálózat berlini szervezete azért lobbizik, hogy a német kormány magyarországi német cégeken keresztül gyakoroljon nyomást Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Dunakeszin. - írja a 24.hu

Szijjártó Péter elmondta, hogy az izraeli lap hangfelvételen alapuló cikke egyértelműen bizonyítja, a Soros-hálózat európai kormányokat akar egymásnak ugrasztani azért, hogy az illegális bevándorlók befogadását előmozdíthassa. Hozzátette, felháborítónak tartják, hogy azért járatják le Magyarországot, mert nem hajlandó illegális bevándorlókat befogadni.

Szijjártó sajtótájékoztatóján az angol nyelvű izraeli újság pénteki cikkére reagált, amiben a lap arról írt, hogyan lobbizik a magyar törvénykezés ellen egy, a Soros-alapítvány támogatásával 2017-ben elindult nemzetközi szervezet (Civil Liberties Union for Europe) magyar vezetője, Dénes Balázs.

A külügyminiszter szerint a cikkből kiderült: az NGO-k pont az olyan törvények ellen szeretnének fellépni, amik nem teszik lehetővé számukra, hogy eltitkolják a külföldről kapott forrásaikat – írja az MTI.

Dénesék nem akarják elüldözni a németeket

Az MTI azonban nem számol be róla, de Dénes is megszólal a cikkben. Elismerte, hogy a hangfelvétel alapjául szolgáló találkozó megtörtént, de tagadta, hogy a német befektetőket el akarná riasztani Magyarországról. Szerinte csak arról beszélt, hogy a ha a német külpolitika el akar érni valamit Magyarországon, a sok befektetés miatt talán komolyan veszik a hangjukat.

Dénes szerint a civil szervezeteket támadó magyarországi jogszabályok ugyanis az uniós jogba ütköznek, ezért eljárás is zajlik Magyarország ellen. (24.hu)


 

h i r d e t é s