h i r d e t é s

Szikrázó napsütés!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szikrázó napsütés!

2019. február 07. - 06:10

 

Anticiklon alakítja időjárásunkat, amelynek hatására derült, napos időben lehet részünk! Számottevő csapadék a jövő hét elejéig nem várható. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt túlnyomóan gyengén felhős, napos idő várható, a Tiszántúlon maradhat párás, ködös az idő. 

Délután az ország nagy részén folytatódik a napos idő, a Tiszántúlon lehetnek közepesen vagy erősen felhős területek, csapadék nem várható. A légmozgás mérsékelt marad, a délutáni csúcsértékek 4, 7 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön frontmentes idő várható, napközben kellemes komfortérzetre számíthatunk. - írja a meteoklinika.hu

A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Emellett párássá válik a levegő, köd képződhet, a nyirkos és hideg időben pedig erősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Amennyiben ön is ízületi panaszoktól szenved, akkor, ha egy könnyed átmozgatással indítja a napot, vagy meleg borogatást alkalmaz, enyhítheti a végtagfájdalmakat.

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás azonban okozhat humánmeteorológiai panaszokat a vérnyomás problémákkal élőknek.

A tavaszias időben álmosabb és fáradékonyabb lehet a megszokottnál, ebben az esetben fogyasszon el napközben 2-3 csésze citrommal ízesített teát.

A fennálló időjárási helyzet kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A friss levegőn lehetőség van akár hosszabb sétákra, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn!

A légszennyezettség több településen magas, a séták és kirándulások alkalmával lehetőség szerint kerülje a nagyobb városok forgalmas csomópontjait. A levegőminőség tekintetében a következő napokon sem várható jelentős javulás.

A közlekedés során reggel néhol ködfoltokkal találkozhat, amelyek területén jelentősen lecsökken a látástávolság. A napsütés is zavaró lehet, különösen az alacsony napállású reggeli és esti órákban, napszemüveget célszerű magunknál tartani.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s