h i r d e t é s

Szili Katalin belépett a KDNP-be

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Szili Katalin belépett a KDNP-be

2023. március 31. - 13:04

Az MSZP alapító tagja úgy érzi, eddig is ehhez a közössághez tartozott.

Szili Katalin - Forrás: Balázs Attila/MTI/MTVA

Az örök kormánypárti Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó, a Magyar Szolcialista Párt korábbi képviselője, bejelentette, hogy belép a KDNP-be. Semjén Zsolt pártelnök a Parlamentben a közmédiának elmondta: öröm és megtiszteltetés Szili Katalin csatlakozása a KDNP-hez.

Semjén szerint Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. Felidézte, hogy Szili Katalin a gyurcsányi időkben, „amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar-magyar párbeszédet”.

Szili Katalin azt mondta, az elmúlt 12 év senki földjén tartózkodásához képest a Kereszténydemokrata Néppárt közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartozott. „Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem.” (MTI)


h i r d e t é s

Clicky