h i r d e t é s

Szili Katalin: Vannak pillanatok, amikor a birodalmakkal szembe kell szállni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szili Katalin: Vannak pillanatok, amikor a birodalmakkal szembe kell szállni

2019. március 19. - 13:02

 

Napjainkban különösen fontos a nemzeti elkötelezettség - hangsúlyozta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Washingtonban, a magyar nagykövetségen szombat este tartott ünnepi megemlékezés után. - írja a hirklikk.hu.

Forrás: MTI

Szili Katalin felidézte az 1848-as forradalom és szabadságharc 12 pontját. Úgy fogalmazott:

E követelések közül ma is nagyon fontos, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés.

Kiemelte: "2010 után sikerült megteremtenünk a békét magyar és magyar között". 

A szabadsághoz pedig hozzátartozik az állampolgársághoz társuló szavazati jog is, és ezzel az idén az európai választásokon az amerikai magyarság is élhet

- tette hozzá. 

A miniszterelnöki biztos kifejtette:

Európa ma azzal küzd, vajon képes lesz-e megőrizni keresztény jellegét a jövőnek, vagy az illegális bevándorlás nyomán felhígulnak társadalmai.

Hozzáfűzte: a kontinensen még mindig vannak olyan közösségek, amelyek európai egyesült államokban gondolkodnak ahelyett, hogy a nemzetek Európáját építenék, ahol mindenki megőrizheti saját identitását, szuverenitását. A szuverenitás megőrzését Szili Katalin napjaink egyik legfontosabb kérdésének nevezte Európában.

Mi azt szeretnénk, ha a Kárpát-medencében a jövőben is beszélnének magyarul, és a jövőben is tudnák, mi az a kokárda

- mondta.

A politikus szerint "a mai világban különösen fontos a nemzeti elkötelezettség". Kifejtette: az értékválsággal küszködő mai világban - amikor van európai ország, ahol az édesanyát és az édesapát egyes számú és kettes számú szülőnek nevezik -, csakis az identitásában szilárd és értékválasztásában elkötelezett ember tud megélni.

A mai világban elvesznek az értékek, a hazugságoknak gyakran ugyanolyan értékük van, mint az igazságoknak

- fogalmazott. 

Szili Katalin a nagykövetség mintegy másfélórás ünnepségén elmondott beszédében is részletesen szólt Európáról, és arról, hogy a magyar mindig szabadságot és függetlenséget szerető nemzet volt.

Bizonyíték erre 1848, 1956 és 1989

- mondta.

Vannak pillanatok, amikor a birodalmakkal szembe kell szállni

- hangoztatta a több mint háromszáz ünneplő előtt. 

A washingtoni ünnepségen felolvasták Orbán Viktor kormányfő üdvözlő levelét, amelyben a magyar szabadság napján köszöntötte az amerikai magyarságot is. A helyi cserkészek verses-zenés összeállítást mutattak be, és műsort adott Sinha Róbert gitárművész és Tandi Flóra énekes.   

hirklikk.hu


 

h i r d e t é s