h i r d e t é s

Színes ötletek opálos polikarbonát lemezre

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Színes ötletek opálos polikarbonát lemezre

2020. február 20. - 18:28

 

A légkamrás polikarbonát lemezeket régóta használják az építőiparban, de a ház körüli barkácsoláshoz is. A könnyű tömeg és az ütésálló kialakítás miatt sokan üvegház helyett is polikarbonát lemezből építenek, ezekből készül az előtető a teraszra vagy az ajtó világító része. Ezúttal arra mutatunk néhány ötletet, hogyan használható fel az opál standard polikarbonát lemez. A nem víztiszta műanyag ugyanis komoly lehetőségeket rejt magában. 

Át is engedi, meg nem is!

Az opál standard polikarbonát lemez csak korlátozottan fényáteresztő, viszont nem árnyékol tökéletesen. A mögötte lévő térben lévő tárgyaknak általában csak az árnyékát látjuk, ezért sok mindent elrejthetünk a kíváncsi tekintetek elől. 

Mivel víz- és ütésálló, a lemezből remek zuhanykabin készülhet. Higiénikus megoldás a társas zuhanyzók térelválasztójaként is. Nagyon jól tisztítható, nem fog fel túl sok fényt, így nem kedvez a penészgombák elszaporodásának sem. Eltakarja, amit kell - annyira viszont áttetsző, hogy rajta keresztül észrevehessük, ha nem stimmel valami odabent. 

Hasonló okokból ajtók világítójaként is kiválóan alkalmazható. Átenged némi világosságot, de nem láttat túl sokat. Bárhol alkalmazhatjuk, ahol ehelyett inkább katedrálüveget használnánk.

Árnyékol, de nem sötétít

A Polikarbonátfutár.hu-nál kapható opál polikarbonát lemez ugyanúgy alkalmas előtetőnek, mint a víztiszta lemezek, ezekkel szemben azonban van egy nagy előnye. Árnyékol, de nem sötétít. Olyan helyeken is alkalmazhatjuk, ahol szükség van arra, hogy valamelyest visszaverjük a nap fényét, de nem szeretnénk nagy sötétséget. Ilyen helyek például a teraszok, de készült már hintaágy-tető is ilyen anyagból. 

Sokan emiatt a tulajdonsága miatt világító tégla helyett is alkalmazzák. Sokszor látni házak folyosóján, előszobájában, főleg, ha az ablak az utcafrontra néz. Az opálos lemezen át bejut némi fény, de odakintről mér nem lehet belátni, szabadon használhatjuk az így keletkezett teret.

A konyhába is tökéletes

A lapok térelválasztóként is remekül működnek. Egyre több startup vállalkozás irodájában találkozhatunk a lemezekkel. Mivel a hangszigetelő tulajdonságaik is viszonylag jók, ideális telefonáló kabin kialakításához vagy akár a munkaállomások közötti elválasztóként is. Nem szűrnek ki túl sok fényt, de nem is mutatnak sokat. 

Mivel remekül tisztíthatók, a konyhában is jól jönnek. A lapok segítségével úgy tudjuk elválasztani a főzőfülkét vagy konyhát a lakás többi részétől, így nem kell fényárban úsznia mindennek, ha este még összeütnénk valamit a másnapi ebédhez. Nappal ugyanakkor a konyha nem változik sötét sarokká, megmarad hívogató, akár közösségi térnek. 

Az opálos polikarbonát lapok ötletesen használható, könnyű és kedvező árú kiegészítők, ráadásul akár az internetről is pár kattintással megrendelhetőek. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és alkossunk bátran!


 

h i r d e t é s