h i r d e t é s


Szinte mindenhol lesz egy kis napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szinte mindenhol lesz egy kis napsütés

2017. szeptember 27. - 05:58

 

Szerdán időben és területileg is igencsak változékonyan alakul az időjárás, szinte mindenhol kisüt több-kevesebb időre a nap. - írja az Időjárás.hu.

A kép illusztráció! - A Bükk-fennsík - Forrás: Magyar Kaland-Sport Egyesület

A többi napon is folytatódik a változékonyság, reggelente pedig egyre hidegebb lesz!

Délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég. Csapadék nem várható.

A nap második felében jórészt kissé felhős lesz az ég. Csapadékra nem kell számítani. Élénk lesz a keleti szél.

20, 25 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán front ugyan nem érkezik térségünkbe, a magasban zajló melegedés azonban a melegfrontra jellemző humánmeteorológiai tüneteket válthat ki az arra érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu.

A reggel még hűvösen indul, a hideg időben a kopásos ízületi panaszok erősödhetnek fel, melyet a ködös tájakon a nyirkosság még tovább fokozhat. Ezen kívül a gyulladásos eredetű végtagfájdalmak is fokozódhatnak kissé, így a kímélő reggeli tornára, az ízületek átmozgatására többeknek szüksége lehet.

Napközben főleg nyugaton marad kellemetlen, lehangoló az idő, máshol azonban az enyhülés hatására viszonylag kellemes napnak nézünk elébe. Felhők szűrik ugyan a napsütést, de kirándulásra, szabadtéri programokra kiváló alkalom nyílik, csapadék sem ront a helyzeten. A szél azonban többfelé élénk, időnként pedig erős lesz, ez az érzékenyebbeknél fejfájást, ingerültséget, nyugtalanságot okozhat. Levendula és citromfű olajának párologtatásával nyugtathatja magát, de a családi összejövetelek, a jó társaság is segíthet leküzdeni a feszültséget.

Az őszi időszakban különösen fontos immunrendszer erősítése: sok zöldségfélét, gyümölcsöt fogyasszon, ezen kívül a vitaminokat már ajánlott étrendkiegészítőként is magunkhoz venni. A C-vitamin, a magnézium, valamint a B-vitaminok elengedhetetlenek szervezetünk erősítésében.

Az utakon reggel ködfoltokkal találkozhatnak a vezetők, és az ebből kicsapódó nedvesség síkossá, csúszóssá is teheti az utakat, szükséges az óvatosabb vezetés. Az élénk oldalszél csökkenti a menetstabilitást, mérsékelje a sebességet. Arra is készüljön fel, hogy megnyúlik a reflexidő, csökken a koncentrálóképesség, ez pedig tovább növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;