fbpx Szintet lépett a szigor Ausztriában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szintet lépett a szigor Ausztriában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szintet lépett a szigor Ausztriában

2021. szeptember 15. - 18:58

 

Elérte az intenzív osztályon ápolt koronavírusos páciensek száma az első kritikusnak tekintett értéket, így szigorítottak a járványügyi előírásokon. 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/EPA/Florian Wieser

Komolyan elkezdték megkülönböztetni az oltatlanokat.Ausztriában szerda reggelre elérte a 200-at országszerte az intenzív osztályon kezelt Covid-19-es betegek száma, így életbe lépett a korábban bemutatott három fokozatú járványügyi skálán az első szigorítási fokozat – írja a Napi.hu.

A fentieknek megfelelően az országban az antigén tesztek érvényessége a korábbi 48 óráról 24 órára csökkent. Ez alól kivételt jelentenek az iskolások, akik számára továbbra is elegendő a heti háromszori tesztelés.

Minden olyan helyen, ahol a korábbi szabályozás egyszerű maszkok használatát írta elő – üzletek és a mindennapi szükségletek kielégítésére irányuló szolgáltatások helységei (fodrászat, kozmetikai szalon stb.) – mostantól FFP2-es maszkok viselése lesz kötelező.

Azok, akik nincsenek beoltva, a többi kereskedelmi egységben is FFP2-es maszk viselésére vannak kötelezve. A kulturális intézményekben azok, akik se oltva nincsenek, se a betegségen nem estek még át, szintén FFP2-es maszkot kell hordjanak. Az oltottak számára csak javasolják az FFP2-es maszk használta csak ajánlott.

A lap emlékeztet, ha tovább emelkedik az intenzív osztályok terheltsége, és az ott ápolt koronavírusos betegek száma eléri a 300-at, akkor további szigorítások lépnek életbe.

Ausztriában a kedd délutáni adatok szerint jelenleg 28 345 aktív koronavírusos esetet tartanak nyilván, eddig 10 634 volt a halálos áldozatok száma, s mintegy 800 beteg szorul kórházi ellátásra. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s