h i r d e t é s

Szlávik János igazán elgondolkodtató dolgot mondott

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Szlávik János igazán elgondolkodtató dolgot mondott

2020. július 06. - 11:47

 

A szakember szerint nem lehet kizárni, hogy külföldről újra egyre több ember hozza be a vírust

Dr. Szlávik János infektológus szakorvos, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője. - Fotó: MTI/Kovács Attila

Az ATV Start című műsorában beszélt a koronavírus-helyzetről a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, dr. Szlávik János. A szakember szerint a külföldi utazások esetében az embereknek maguknak kell eldönteniük, mennyire félnek, ez alapján pedig, hogy elutaznak-e külföldre nyaralni. Ugyanakkor az emberek többsége még mindig betartja a járvány idején hozott szabályokat és ajánlásokat, ezzel pedig jelentősen csökkenhet annak az esélye, hogy újra megugrik a fertőzések száma.

Szlávik szerint mivel Magyarország nem elszigetelt ország, nem lehet kizárni azt sem, hogy külföldről újra egyre több ember hozza be a vírust. Felhívta a figyelmet arra, hogy a napi 5-10 regisztrált esetszám csalóka, mivel a nem regisztrált esetekkel együtt ez a szám akár 100 is lehet. Szlávik szerint a téli hónapokban újra problémát jelenthet, hogy a koronavírussal fertőzött betegeket megkülönböztessék az influenzában szenvedőktől. (24.hu)


 

h i r d e t é s