h i r d e t é s

Szokatlanul hidegek lesznek a hajnalok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szokatlanul hidegek lesznek a hajnalok

2018. június 23. - 06:34

 

A hétvégén a hőmérsékletek nem érik el az ilyenkor megszokott értékeket.  - írja az Időjárás.hu

A hajnalok pedig szokatlanul hidegnek bizonyulnak majd. Napközben szerencsére több órára kisüt a nap és a 20 fokot érjük el.

Délelőtt a napsütés mellett a felhőátvonulásokból néhol záporeső alakulhat ki.

Délután a napsütést átmeneti felhősödés zavarhatja, csak néhol, elsősorban északkeleten alakulhat ki futó zápor. Élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt a több-kevesebb napsütés mellett az időnkénti erős felhősödésből elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Délután a napsütést ármeneti felhősödések zavarják, helyenként zápor kialakulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. 18, 23 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton már nem kell fronthatásra számítani. - írja a meteoklinika.hu

A markáns lehűlés hatása még nem múlt el, a vérnyomáspanaszok mellett a görcsös fejfájás, migrénes panaszok is tartósnak bizonyulhatnak, amit a hűvös reggelt követő délelőtti erőteljesebb melegedés csak fokozhat. 

Az átlagosnál hűvösebb idő ellenére is javasolt most több folyadékot fogyasztani, lehetőleg tiszta víz formájában, az étkezésben pedig a halat és a szárnyasokat, valamint a tojást részesítsük előnyben. A szabadtéri programoknak ugyan kedveznek a feltételek, de a hőérzet még a mért értékekhez képest is jóval alacsonyabban alakul, a szél pedig még ront is a komfortérzeten - azaz nagyon könnyen meg lehet fázni!

A déli órákban a napos tájakon erős vagy nagyon erős UV-sugárzás lesz jellemző. Nagyon fontos, hogy 10 és 16 óra között kerülje a tűző napon való tartózkodást, ha pedig mégis kimerészkedik, akkor használjon magas faktorszámú naptejeket! Az árnyékban is ér minket sugárzás, a lassabb, biztonságosabb barnulás ezért ott is végbe tud menni, de ilyenkor is ügyeljen a bőrvédelemre!

Jó hír viszont, hogy a pollenterhelés jelentősen csökkent, és az allergiások még pár napig nem is számíthatnak tüneteik romlására.

A közlekedésben a helyenként előforduló erős széllökések jelentősen csökkenthetik a menetstabilitást, de az élénk szél is hasonló gondokat okozhat. A nedvessé váló utakon növekszik a féktávolság és a csúszásveszély, a nehezebb közlekedési körülmények miatt vezessünk sokkal lassabban és óvatosabban! A napsütés is elvakíthatja a gépkocsivezetőket, célszerű magunk mellett tartani egy napszemüveget.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s