h i r d e t é s

Szombat éjjel hidegfront jön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szombat éjjel hidegfront jön

2021. június 12. - 05:51

 

Napközben megnövekvő fátyol- és képződő gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek. 

CIVILHETES olvasói fotó

Napközben helyenként, nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon számíthatunk záporra, zivatarra, majd estétől egy hidegfront érkezik északnyugat felől, amely mentén intenzív zivatartevékenység valószínű. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható. Késő estére 19, 24 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap reggel, délelőtt kelet felé távozik a front, napközben sok napsütésre van kilátás, de a keleti tájakon helyenként egy-egy zápor még kialakulhat. Sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. 21-27 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Orvosmeteorológia

Szombat estig marad a frontmentes idő, ám a fülledtté váló levegő különösen az időseket, valamint a szív- és érrendszeri panaszokkal élőt viselheti meg. Náluk vérnyomás-ingadozás, fejfájás, nehézlégzés jelentkezhet.

A helyenként kialakuló záporok, zivatarok területén átmenetileg romolhat az asztmások állapota.

11 és 15 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s