h i r d e t é s

Szombaton reggel történt valami...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szombaton reggel történt valami...

2021. szeptember 20. - 09:43

Tart még a kivizsgálásat annak kiderítésére, ami megbénította és letérdeltette az előválasztási rendszert.

Szerverfarm - a kép illusztráció! - Forrás: The Keyword

A technikai hátteret megerősítettük, így már egy újabb, a szombatihoz hasonló támadást is ki tud majd védeni a rendszer – ígérte az aHang kampánykoordinátora. Hozzátette: a vizsgálat eredményeitől függően akár igazságügyi szakértők bevonására is sor kerülhet majd. Hajdú Gergő azt is elmondta, adatszivárgás szerencsére nem történt és az érvényesen leadott szavazatok is megmaradnak. Megígérte azt is, hogy a leállás miatt elvesztegetett időt pótolják. - írtuk mi is korábban.

Egy szavazatszedő bizottsági forrásunk elmondta, hogy a szoftver szombaton reggel, nagyjából 9 óráig fogadta a regisztrációkat, de ekkor még az online szavazás, ha akadozott is, még működött. Elmondta azt is, hogy az online szavazás csak 25 perccel később állt le.
Ezzel párhuzamosan többen a Facebook akadozásáról is beszámoltak.

A történés pikantériája az, hogy közben 9 óra 45 perctől gyógyszertárak is panaszkodtak, hogy megszűnt az internetkapcsolatuk, és ezért nem tudnak EESZT-ből adatokat lehívni.

Tudtommal az online szavazás és a elektronikus szavazás külön rendszerágon ment volna.
Azzal, hogy a internet-kormányhivatal kapcsolat is megszakadt - nem azt jelenti, hogy az "érdeklődő kormány" - a kormányhivatal nyilvántartását kapcsolta össze a az előválasztási rendszerrel az azonosítás "ellenőrzése" és dokumentálása miatt ? Éljen a Kubatov-lista.
Csak ezt a terhelést nem bírták el kölcsönösen.

- tette hozzá forrásunk.

A cikk írása közben Gáspár András, a "Felkelő NAP" Mozgalom alapítója is jelezte lapunknak, hogy az alkotmányozás témakörét körüljáró és támogató weboldalukat is támadások érték. A jelenlegi információi szerint Kínába eredetezhető két "gyanús" tevékenység.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s