h i r d e t é s

Szombaton újra ételt osztanak Debrecenben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Szombaton újra ételt osztanak Debrecenben

2022. november 17. - 05:38

A szegénység sajnos jelen van Debrecenben is. A társadalom peremén élőknek hétvégén a civilek étel osztásai is segítenek, hogy ne éhezzenek.

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület ételosztással egybekötött Morzsapartiját november utolsó előtti szombatján, november 19.- én 11.00-12.30 között tartja.
Helye: Debrecen, Bocskai tér

A 100 ezer forint alatti ellátást kapó debreceni kisnyugdíjasoknak külön is szeretnénk segíteni a magunk szerény módján.

Kérjük akik a meglepetésben partnerek szeretnének lenni hozzák magukkal a nyugdíjukról a postai csekket, vagy a nyugdíjfolyósító legutóbbi végzését a nyugdíj összegéről és a személyi igazolványukat. Csak a kért okmányokat a HELYSZÍNEN BEMUTATÓ nyugdíjasok vehetnek részt az akcióban.

A magas infláció, a rezsi árak növekedése, a kormány megszorító intézkedései hatására még több család egzisztenciája került veszélybe, a drágulások miatt sok kisnyugdíjas élete nehezedett meg.

A járványügyi szabályok alapján, előre kidobozolt ételt biztosítunk.Fontosnak tartjuk, hogy vigyázzunk egymás egészségére, ezért kérjük, a 1,5 méter távolságot betartani. Ajánljuk a maszk használatát is.

Tudjuk, nem sok, amit adni tudunk, de mindezt jó szívvel tesszük. Szeretnénk, ha többen is mellénk állnának a magyar társadalom legelesettebbjei érdekében.

Itt a mi térségünkben is sok ezren várják a segítő kezet, az emberi szót, szeretnének emberhez méltó életet élni. Hívunk mindenkit, aki segíteni szeretne, két kézzel, vagy anyagi vagy természetbeni támogatással.

 

Várjuk a debreceni lakosok, vállalkozások adományait is:
>> Várjuk éttermek jelentkezését, akik vállalják, hogy néhány kisnyugdíjas számára ingyenesen menüt biztosítanak;
>> Várjuk debreceni PÉKSÉGEK, élelmiszerüzletek, húsboltok, ÉTTERMEK jelentkezését az együttműködés érdekében,;
>> Várjuk a felajánlásokat, ételt, süteményt, TARTÓS élelmiszert korlátlan mennyiségben;
>> JÁTÉKOKAT, gyermek könyveket, számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;
>> Önkéntes SEGÍTŐKET is jó szívvel fogadunk, akik úgy érzik, tenni akarnak valamit a szegényekért;
(Használt ruhákat nem gyűjtünk.)

Meggyőződésünk, hogy nem lehetünk közömbösek azok iránt, akik nem az élet napos oldalán foglalnak helyett, akik önhibájukból, vagy anélkül, mindennapos küzdelmet vívnak, - sokszor "középkori" körülmények között - a talpon maradásért.

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, itt jelezheti.
Email-ben: [email protected]

Pénzbeli adományokra is számítunk.
Az egyesület számlaszáma:
Egy Morzsányi Szeretet Egyesület;
Erste Bank;
Számlaszám: 11600006-00000000-93568971

A Morzsapartira a természetbeni adományokról november 18. (péntek) 12.00-óráig kérünk tájékoztatást. Természetesen a helyszínen is örömmel várunk minden támogatást.

Nagyon sok embertársunk várja a segítő kezet. Tisztában vagyunk azzal, nem tudjuk megváltani a világot, de még a debreceni szegénységet sem tudjuk megszüntetni.

Ugyanakkor hiszünk abban,hogy ha mind többen állnak mellénk, a sok kis cseppből talán még "tenger" is lehet.

A szeretet és a jóság nem kerül pénzbe.

A morzsapartira a szerkesztőség munkatársát tisztelettel meghívjuk. Köszönjük előre is segítségüket a nyilvánosság tájékoztatásáról.

Bízunk abban, mind több nehéz élethelyzetben lévő debreceni lakos lehet a vendégünk.

 

Lipcsei Andrea
az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület vezetője


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky