h i r d e t é s

Szomorkás, esővel tarkított időnk lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szomorkás, esővel tarkított időnk lesz

2019. április 29. - 06:09

 

A hőmérséklet értékei jelentősen visszaestek, és következő napokban sem tér vissza a 20 fok. Változékony lesz a hét! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Hétfőn a napos délelőttöt követően gomolyfelhők képződnek, ezekből többfelé alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 14, 21 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. A front és az erős szél megterhelő humánmeteorológiai helyzetet eredményez! - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn kettősfront alakítja az időjárásunkat. A hideg- és melegfront érzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A görcsös és gyulladásos panaszok mellett ingadozhat a vérnyomása, mellkasi fájdalom léphet fel. A megerősödő szél tovább fokozza a tüneteket, emellett nyugtalanság és ingerlékenység jelentkezhet. Fejfájásának enyhítése érdekében figyeljen oda a folyamatosan folyadék utánpótlásra és kerülje a magas koffeintartalmú italok fogyasztását.

A változékony idő fokozott terhelést jelent, ilyenkor kifejezetten fontos, hogy minél több vitamint vigyen be szervezetében. Fogyasszon minél gyakrabban gyümölcsöket és zöldségeket, a kiegyensúlyozott étrend nagyban hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie.

A szabadtéri tevékenységeket többfelé zavarhatja csapadék, emiatt napközben végig szükség lesz az esernyőre. A reggeli hűvös időszakban a réteges öltözet is elkél főleg az északkeleti tájakon.  A hő-és komfortérzet alacsony lesz. 

A pollenterhelés nem változik, a légköri pollenkoncentráció jellemzően a közepes tartományban marad.

Vezető tünetetek a mai napon: fejfájás, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s