h i r d e t é s


Szovjet autóval jár a fideszes polgármester

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szovjet autóval jár a fideszes polgármester

2017. október 03. - 07:22

 

Egykor fontos elvtársakat is szállítottak: Egykori szovjet autócsodával, a Volgával jár munkahelyére Hatvan polgármestere.

Az egykori szovjet hétszemélyes autócsodából-az M24-es Volgábó l- mely 1970-ben gördült le először a futó - szalagról, a legszélesebb volt egykor a szocialista táborban, mára már csak igen kevés üzemképes maradt.

A négyhengeres, felülszelepelt, 2400 köbcentiméteres motorja 186 Nm-es, 100-110 km/óra sebességet kedveli, ilyenkor a fogyasztása 9-10 liter benzin körül van. Készült belőle jó néhány V8-as motoros, automata váltós példány is, de csak a Szovjetunióban használta őket a KGB elfogásokra, üldözésekre.

Nem kell tartani attól, hogy ez lesz a vidéki polgármesterek szolgálat gépkocsija, az állami közbeszerzések listáján nem szerepel, mert már nem is gyártják már.
Ennek a típusnak az eredetihez hasonló felújított kombi változatú példánya látható nap mint nap a hatvani városháza előtt kék köntösben pompázó, a polgármesteri parkolóban. 

Tulajdonosa Horváth Richárd a város polgármestere, aki ezzel jár otthonából a munkahelyére, a nemrég elkészült kedvencével. Az amúgy gépészmérnök végzettségű városvezetőnek hobbija, a volt Szovjetunióban készült Lada és Volga típusok felújítása, melyek közül az 1600-as sárga Lada típusával sikeresen szerepel az országos kiállításokon. Nemrég a Hungaroring Classicon az egyik legszebb autó lett "A sárga". A Kelet-Európa kategóriában az első helyért járó díjat vehette át. Remélhetőleg a sok munkával, nemrég elkészült Volga is hoz majd babérokat számára. A helyiek és az idelátogató turisták szívesen örökítik meg magukat, a városháza előtt parkoló ritkaság előtt, mely turisztikai látnivaló lett.h i r d e t é s

betöltés..

;