h i r d e t é s

Sztárként fogadták az újjáéledt Hitlert

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Sztárként fogadták az újjáéledt Hitlert

2015. október 12. - 13:17
0 komment

 

Négy hétig járta Németországot egy színész Hitlernek öltözve, azt mondja, megdöbbentette, milyen meleg fogadtatásban volt része. A beöltözést Oliver Masucci egy forgatás kedvéért csinálta.

Fotó: IndaVideo

Nézd, ki van itt című filmet ezen a héten mutatják be, Timur Vermes több millió példányban elkelt szatírájának az adaptációja. A bestseller alaphelyzete, hogy Hitler 2011-ben felébred, celebbé válik, és újra politizálni kezd - írja az Index.

A színészre sokan rámosolyogtak, kezet ráztak vele, vagy éppen megkérték, hadd készítsenek egy közös fotót. "Ijesztő volt látni, mennyien megnyíltak" - mondta Masucci a Reutersnek. "Azt gondolták, itt egy olyan ember, akinek elmondhatják, bármit is gondolnak. És néha eléggé veszélyes volt, amit gondoltak". A színész szerint forgatás közben jól érezhető volt, hogy a német középosztály jobbra sodródik.

A Hitler-jelmezes figura fogadtatásáról a film rendezője, David Wnendt is azt mondta: sokkolta őt. "Hogy lehet az, hogy ilyen sokan reagálnak pozitívan Hitlerre, hogyan fogadhatják el őt?" - kérdezte a rendező a német ARD televízióban.

 

index.hu


 

h i r d e t é s