h i r d e t é s

Szükség lehet ma az esernyőre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szükség lehet ma az esernyőre

2020. május 17. - 06:06

 

A következő napokban gyakran lesz felhős az idő, és a fülledt napokon eső, záporeső, zivatar kialakulhat. Jelentős változás nem várható, a hőmérséklet értékei megfelelnek az évszakos átlagnak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső, néhol beágyazott zivatar is előfordulhat. 

Délután eleinte többfelé várható eső, záporeső, majd egyre többfelé megszűnik a csapadék és lesz, ahol felszakadozik a felhőzet. Megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt a napos és felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, csapadék nem érkezik.  Délután helyenként erősebben megnövekszik és megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Változó irányú szél lesz. Kora délután 20, 25 fok várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap délnyugat felől melegfront érkezik térségünkbe. Az arra érzékenyek körében gyakori lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. - írja a meteoklinika.hu

A tünetek mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot, naponta 2-3 csésze tea a fáradtság leküzdésében is segíthet. A melegfront elsősorban a déli tájakon érezteti a hatását, de az ország más részein is jelentkezhetnek tünetek. A változékonyság következtében vérnyomás-ingadozás és szívpanaszok jelentkezhetnek, melyek a következő napokon is tartósan előjöhetnek. Az idősek és a krónikus betegek a leginkább veszélyeztettek, ők lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A nap első felében a változékony, csapadékos idő nem kedvez a szabadtéri programoknak, majd délutántól egyre többfelé eláll az eső és felszakadozik a felhőzet. Szabadtéri tevékenységek esetén legyen Önnél esernyő vagy esőkabát. A csapadék és a felhőzet alacsony hő-és komfortérzetet eredményez, szabadtéri tevékenységek esetén fontos a megfelelő öltözet!

A pollenszint ingadozik, a kőris és a platán pollenje már csak alacsony mennyiségben van jelen a levegőben. A pázsitfűfélék légköri pollenje néhol eléri a magas szintet.

A közlekedésben a nedves útszakaszok okozzák fő veszélyt. A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s