h i r d e t é s

Szuperman és kisgyerek: BKK oktatóvideó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szuperman és kisgyerek: BKK oktatóvideó

2015. október 18. - 13:06
0 komment

 

Hülyének nézi a BKK az utasokat.

Oktatóvideót készített a BKK, amelyben megtanítja és elmagyarázza, hogy tegnaptól az utasnak kell megnyomni az ajtónyitó gombot a metrón, le- és felszállásnál is - ahogy fogalmaznak "Vegye kézbe az irányítást".

A BKK nagyon bonyolult feladatnak gondolhatja a metróajtók kinyitását, hisz két oktatóvideót is készítettek a téma kapcsán. Rajzfilm és film is készült a gombnyomás folyamatáról, ami eddig is ott volt az Alstrom metrókocsikon, csak nem kellett őket használni. Mostantól viszont csak gombnyomással megy majd a fel- és leszállás.

A BKK egyik oktatóvideójában Superman a főszereplő, aki szuperereje ellenére se tud bejutni a metrókocsiba, hisz nem nyomta meg a gombot. De egy kisfiú nagyon készségesen felvilágosítja, hogy mit kell tennie, ha Budapesten metrózni támad kedve.

A BKK újításának még sok megoldandó problémával kell szembenéznie. A tömegközlekedési vállalat Facebook-oldalán a támogatók mellett az ellenzők is megjelentek. Teljesen jogos az a felvetés, hogy a vakok és gyengén látók ezután csak segítséggel tudnak majd metrózni. A támogatók viszont azért örülnek neki, mert nyáron bent marad a hideg, télen pedig a meleg, ha csak azok az ajtók nyílnak, amikre szükség van.

A BKK újításának még sok megoldandó problémával kell szembenéznie. Atömegközlekedési vállalat Facebook-oldalán a támogatók mellett az ellenzők is megjelentek. Teljesen jogos az a felvetés, hogy a vakok és gyengén látók ezután csak segítséggel tudnak majd metrózni. A támogatók viszont azért örülnek neki, mert nyáron bent marad a hideg, télen pedig a meleg, ha csak azok az ajtók nyílnak, amikre szükség van.

Amikor a szupererő nem segít

Egy szuperhősnek sem sikerülhet minden. Például kézenfekvőnek tűnhet, hogy a metrókocsiba a szupererő segítségével lehet a leggyorsabban bejutni. Ám van egy ennél egyszerűbb megoldás is. Vajon mi lehet az? Kisfilmünkből minden kiderül.

Szerző: BKK - Budapesti Közlekedési Központ, 2015. október 16.

 

ripost.hu


 

h i r d e t é s