h i r d e t é s

Szürkeség és nyirkosság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szürkeség és nyirkosság

2022. november 27. - 05:36

Sokfelé marad a borult, párás idő, felszakadozásra és napsütésre inkább nyugaton van esély.

Köd legnagyobb eséllyel a Duna vonalától keletre alakul ki, illetve rétegfelhőzet képződik. Vasárnap napközben javulnak a látási viszonyok, de általában erősen felhős vagy borult, több helyen párás idő lesz a jellemző.
A ködös, rétegfelhős területeken főleg szitálás, a keleti, északkeleti megyékben gyenge eső, az Északi-Középhegységben ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat, de számottevő csapadék ezekből nem valószínű. A Dunántúl középső területein éjszaka olykor megélénkül az északnyugati szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás az időszak alatt.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 10 fok között várható.

Hétfőn is sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az idő. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, hajnalban, reggel néhol ónos szitálás is kialakulhat. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Napközben 2-8 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk.
Fejfájás, vérnyomás-ingadozás és izomgörcsök is jelentkezhetnek.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.