h i r d e t é s

Táncra perdült 50 stewardess Ferihegyen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Táncra perdült 50 stewardess Ferihegyen

2020. május 16. - 10:24

 

A Wizz Air nagyjából 50 légiutaskísérője egyikük ötletét megvalósítva egy előre begyakorolt koreográfiát adott elő a reptér épületének különböző pontjain. 

Forrás: Euronews

A dolgozóknak rengeteg idejük szabadult fel, volt, hogy a légitársaság gépeinek 97 százaléka a földön maradt. A néhány közlekedő járaton az utasok jól viselték a szigorú óvintézkedéseket:

„Én azt gondolom, hogy mindenki együttműködő, hiszen mindenki tudja, hogy egy közös cél érdekében történnek ezek a dolgok, és minél inkább együttműködünk, annál hamarabb túl leszünk ezen" - mesélte Terebessy Fanny, aki stewardessként dolgozik a vállalatnál. Elmondása szerint a szokásos 5-6 nap helyett mostanában hetente csak egy napot dolgoznak a légiutaskísérők.

Kezd újraindulni a légi forgalom

A Wizz Air légitársaság a járatainak 10-15 százalékát el tudja indítani. Főleg olyan célpontok népszerűek, ahova az utasok haza szeretnének térni. Ezért nagy a forgalom London és Budapest között, de például sok Tenerifén rekedt brit is mostanában repül haza. A cég úgy számol, hogy a következő időszakban hónapról hónapra növekedni fog a forgalma.

„Arra számítunk, hogy szépen fokozatosan újraépül a kereslet az utak iránt, egyre több utat nyithatunk meg, és bízunk benne, hogy az év vége fele már a kapacitásunk akár 70 százalékát is el tudjuk érni" - mondta a légitársaság szóvivője, Radó András, aki szerint legkorábban jövőre lehet majd elérni a válság előtti forgalmat.

A Wizz Air anyagi helyzete viszonylag stabil. Nem kellett állami segítséget igényelnie, a költségcsökkentés azonban a dolgozók 19 százalékának, 1000 embernek a menesztésével járt. Várhatóan legalább fél évig nem is lesz szükségük új alkalmazottakra.

Az áprilisi mélyponthoz képest, ami 99 százalékos forgalomcsökkenést jelentett, most már több járat indul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, de a terminálokon még mindig csak lézengenek az emberek. Minél tovább tart a járvány, annál több légitársaság kerül majd reménytelen helyzetbe. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s