h i r d e t é s

"Tarlós kérjen bocsánatot az LMBTQI-közösségtől!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Tarlós kérjen bocsánatot az LMBTQI-közösségtől!"

2019. május 29. - 10:33

 

Felszólítom Tarlós Istvánt, hogy kérjen bocsánatot az LMBTQI-közösség tagjaitól, miután a Főpolgármesteri Hivatal jogsértő módon blokkolta a melegjogi szervezetek oldalait, és ezért az Egyenlő Bánásmód Hatóság egymillió forint közpénz kifizetésére kötelezte a Főpolgármesteri Hivatalt.

Főpolgármester-jelöltként kötelességemnek érzem felszólítani Tarlós Istvánt arra, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot a következőkről: ki és milyen okból javasolta a hivatalnál a melegjogi szervezetek honlapjainak a letiltását?

Ki vállalja a felelősséget a jogsértésért és az egymillió forintos büntetésért? Lesznek-e személyi vagy egyéb következményei az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntésének a hivatalnál, és ha igen, mik lesznek azok? Annak érdekében, hogy a nyilvánosság választ is kapjon az előbbi kérdésekre, közadat-igényléssel fordulok a Főpolgármesteri Hivatalhoz.

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan, hogy a XXI. században egy európai uniós főváros főpolgármesteri hivatalában szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló hátrányos megkülönböztetést valósítanak meg. A hivatal politikai vezetője Tarlós István. Elvárjuk, hogy bocsánatot kérjen, és magyarázatot adjon rá, hogyan fordulhatott ez elő.

Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje 
 
Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s