h i r d e t é s

Távozik David Cornstein amerikai nagykövet

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Távozik David Cornstein amerikai nagykövet

2020. szeptember 16. - 06:16

 

Már Donald Trumppal is közölte döntését.

Orbán Viktor miniszterelnök és David B. Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulója tiszteletére rendezett fogadáson a Budapest Kongresszusi Központban 2019. július 9-én - Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

David B. Cornstein már tudatta lemondását Donald Trump amerikai elnökkel és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

Mélyen átérzett büszkeséggel és egyben némi szomorúsággal tudattam Trump elnök úrral és Szijjártó külügyminiszter úrral, hogy november 1-jével lemondok az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról – jelentette be David B. Cornstein az USA Nagykövetségének honlapján.

"Megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, melyet szeretek egy olyan országban, amelyet őszintén megkedveltem, de kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen. Nagyon büszke vagyok arra, amit a budapesti Amerikai Nagykövetség teljes csapatával – magyarokkal és amerikaiakkal egyaránt – elértünk az országaink mint szövetségesek közötti kapcsolatok erősítése terén" – írta a nagykövet.

Megjegyezte, hogy hiányozni fog neki Magyarország, a csodálatos barátok és emlékek, amelyeket itt szerzett, nagykövetségi kollégáit, Magyarországot és a magyar népet pedig mindörökre a szívébe zárta. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s