h i r d e t é s

Tegyük emlékezetessé a karácsonyt Cserdi gyermekeinek!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tegyük emlékezetessé a karácsonyt Cserdi gyermekeinek!

2020. november 29. - 17:30

 

Bogdán László a cigányság felemelkedése szempontjából a legfontosabbnak tartotta, hogy a felnövekvő nemzedék megszerezze azt a tudást, amelynek a birtokában, többre vihetik az életben, mint a szüleik.

Bogdán Lászlóval szoros együttműködésben ezért, három magánszemély létrehozta az Amende Cserdi Cigány Gyerekek Tanulásáért Alapítvány-t. 

Az alapítványt a tanulni vágyó, de családilag anyagi nehézséggel küzdő cigány gyermekek megsegítésére hozták létre az alapítók. Idézet az alapítói célkitűzésből: 

"Az előítéleteket csak azok tudják megszüntetni, akik létrehozták azokat.
Ahol egy többgyerekes család gyakran egy minimálbérnél kevesebb pénzből él, ott a tanulás költségeire nem mindig telik.  
Tegyünk együtt az előítéletek megszüntetéséért! Támogassuk a cigány fiatalokat és gyerekeket  a tanulásban.
Sem a kuratórium tagjai, sem mások, semmilyen indokkal eddig nem vettek fel pénzt az alapítványtól és nem is fognak, hogy minden befolyó pénz a kitűzött célokat szolgálhassa.
"

Cserdi minden gyermeke - Bogdán László munkája eredményeként is -, tanul, képezi magát. 
Bogdán László sajnálatosan korán eltávozott, de Cserdi él és erkölcsi kötelességünk, hogy elhunyt barátunk örökségét megőrizzük. Ezért az alapítvány 2020. karácsonya előtt segíteni szeretne azoknak a településen élő gyermekeknek, akik tehetségesek, szorgalmasak, de tanulásuk szüleik anyagi helyzete miatt nehéz. 

Az Amende Cserdi Cigány Gyerekek Tanulásáért Alapítvány céljai elérése érdekében támogatókat keres. Bogdán Lászlót sok százezren szerették, tisztelték, munkáját nagyra becsülték. Kérünk mindenkit, akinek erre "tehetsége" van, anyagilag támogassa az alapítványt, szerezzünk örömet a Cserdi gyermekeknek. Mutassuk meg, hogy nem felejtjük barátunkat, azt a cigány embert, aki a cigányság és a többségi társadalom együttműködéséért dolgozott. Minden pénzbeli támogatásnak örülünk, hiszen az adományok segíthetnek abban, hogy az alapítvány hosszú távon támogathassa a Cserdiben élő diákokat. 
Kérjük, hogy akik a karácsonyi ajándékozáshoz szeretnének hozzájárulni, a támogatásukat 2020. december 5,-ig utalják át.

 

Számlaszámunk: 
Magnetbank, 1620 0106 – 1164 6637 
Megjegyzésbe kérjük beírni: 2020. Cserdi karácsony 

A beérkezett adományokról nyilvánosan elszámolunk. 2021 elején folytatjuk a gyűjtést, annak érdekében, hogy  Cserdi gyermekeit hosszú távon tudjuk támogatni. Ehhez tőkét kell gyűjtenünk, amelyben számítunk Bogdán László tisztelőinek a segítségére. 
Tegyünk együtt azért, hogy mind több Cserdi gyermek érettségizzen, szerezzen diplomát. Tegyünk együtt a normális együttélésért. 

Köszönettel
az alapítvány kuratóriuma 


 

Kommentek

h i r d e t é s