fbpx Teljesen zárt kapus lesz az olimpia | CIVILHETES

h i r d e t é s

Teljesen zárt kapus lesz az olimpia

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Teljesen zárt kapus lesz az olimpia

2021. július 09. - 07:01

 

Japán nézők sem lehetnek a július 23-án kezdődő tokiói olimpia versenyein, az esemény így teljesen zárt kapus lesz.

Forrás: Swimming World

A döntést csütörtökön jelentették be a szervezők. Meghozatala előtt egyeztettek a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal. Nem sokkal korábban a japán kormány a koronavírus-járvány miatt július 12-étől augusztus 22-éig rendkívüli állapotot hirdetett a fővárosban.

A világjárvány kezdete óta Tokióban negyedszer vezetnek be rendkívüli állapotot, ezúttal azért, mert a városban továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, terjed az indiai eredetű delta vírusmutáció, és közben a nyári időszak miatt a lakosság is egyre tevékenyebb. Szerdán 920 fertőzöttet regisztráltak, 206-tal többet, mint egy héttel korábban.

Ennyi új esetet utoljára május 13-án vettek nyilvántartásba.

A külföldi szurkolók részvételét már tavasszal megtiltották, a helyi szurkolók engedélyezett létszámát pedig egyre újabb és újabb döntésekkel kurtították meg, de mostanáig az volt a terv, hogy valamilyen, helyszínenként korlátozott számban ugyan, de ott lehetnek a lelátókon. A végső döntést az utolsó lehetséges időpontban hozták meg.

  • Az augusztus 8-ig tartó tokiói játékokon - amelyet a pandémia miatt tavalyról halasztottak idén nyárra - 176 magyar sportoló vesz részt.
  • A paralimpia augusztus 25-én kezdődik, a magyar paralimpiai csapatnak 37 kvótája van jelenleg.

Az olimpia megrendezését a helyi egészségügyi szakértők és polgárok zöme ellenzi. (MTI) / Infostart

 


 

h i r d e t é s

Kommentek