h i r d e t é s

Tényleg kitavaszodik, többórás napsütés vár ránk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tényleg kitavaszodik, többórás napsütés vár ránk

2019. február 15. - 06:06

 

Pénteken délelőtt tovább szakadozik, csökken a felhőzet, csapadék nem lesz. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Délután többórás napsütésre van kilátás, csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz az északkeleti szél. 5, 10 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Tartósan frontmentes időszak köszönt ránk, már az előttünk álló napokban sem érvényesül markáns fronthatás térségünkben. - írja a meteoklinika.hu

Csupán az esetleges migrén ronthat némiképpen a komfortérzeten.

Pénteken és a következő napokban sem érvényesül fronthatás hazánk térségében, a napos, kellemes időben javulhat a közérzete és a hangulata is. Érdemes minél több időt a szabad levegőn töltenie, ugyanis az előző napok mozgalmasabb időjárásának köszönhetően még a nagyvárosokban sem emelkedik meg a szennyezőanyagok koncentrációja. Ügyeljen azonban az öltözködésre, még mindig szükség van a vastagabb ruhadarabokra, csalóka lehet a hőérzete, különösen a keleti és a déli tájakon. A tavaszi melegedésben egyeseknél enyhébb fejfájás, migrén léphet fel, ezt pedig kivizsgálást követően akár tartósan meg is szüntethet. 

Összességében azonban inkább az időjárás pozitív hatásait tapasztalhatja az ország legnagyobb részén. Már észrevehetően hosszabbak a nappalok, így a szabadtéri programjainak szervezésében is több lehetőség adódik. Reggel ügyeljen arra, hogy kifejezetten hűvös lesz, ilyenkor a téli ruhadarabok, úgymint a sál, sapka és a kesztyű is előkerülhetnek. Ekkor az ízületesek is számíthatnak fájdalmaik fokozódására, de a panaszok a délelőtt folyamán gyorsan megszűnnek.

A közlekedés során többfelé erős oldalszél ronthat a menetstabilitáson, illetve időnként a napsütés is zavaró lehet! Érdemes napszemüveggel útnak indulnia, a gyalogos és az autós közlekedésben is segítséget nyújthat, ha elvakítaná a napfény.

Vezető tünetek a mai napon: migrén, álmosság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s