fbpx Terjed a mű nevű koronavírus-variáns, ami gyaníthatóan ellenáll az antitesteknek | CIVILHETES

h i r d e t é s

Terjed a mű nevű koronavírus-variáns, ami gyaníthatóan ellenáll az antitesteknek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Terjed a mű nevű koronavírus-variáns, ami gyaníthatóan ellenáll az antitesteknek

2021. szeptember 04. - 16:44

 

A perui egészségügyi intézet szombaton közölte, hogy 86 esetet regisztrált a koronavírus mű nevű variánsából az ország 14 régiójában, miközben továbbra is a gamma variáns vezeti a fertőzöttségi listát.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Lely Solari, az egészségügyi intézet járványügyi szakértője elmondta, hogy a mű nevű variáns egyelőre nem terjed gyorsan, és Peruban továbbra is a koronavírus gamma, lambda és delta variánsa a leggyakoribb.

A SZAKÉRTŐ FELHÍVTA A FIGYELMET, HOGY A MŰ VARIÁNS 39 ORSZÁGBAN VAN JELEN, ÉS KÜLÖNÖS FIGYELMET SZENTELNEK NEKI, MERT JELENTŐS SZEREPE VOLT ABBAN, HOGY KOLUMBIÁBAN BEROBBANT A JÁRVÁNY MÁSODIK HULLÁMA.

A mű variáns először Moquegua régióban jelent meg május 12-én. Solari megjegyezte, hogy egyelőre nincsenek olyan tanulmányok, amelyek igazolnák, hogy a koronavírusnak ez a változata könnyebben terjedne vagy súlyosabb megbetegedéshez vezetne.

Egyelőre egyetlen ember vesztette életét Peruban a mű nevű variáns miatt. Az illető nem volt beoltva koronavírus ellen.

Anthony Fauci, az amerikaiak járványügyi szakértője a minap arról is beszélt, hogy a „mű” variáns „olyan mutációk konstellációja, amely alapján gyanítható, hogy egyes antitesteknek ellenáll”. (MTI) / Portfolio


 

h i r d e t é s

Kommentek