h i r d e t é s

Területfoglalási engedély nélkül árulja a jegyeket a Red Bull Air Race

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Területfoglalási engedély nélkül árulja a jegyeket a Red Bull Air Race

2019. február 01. - 13:41

 

Az LMP magyarázatot vár a budapesti városvezetéstől arra, hogyan lehetséges, hogy bár nincs területfoglalási engedélye a Red Bull Air Race-nek, mégis elkezdték a jegyek árusítását az idei rendezvényre. 

Forrás: MTI Fotó: Lakatos Péter

Gál József, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagja pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: Tarlós István főpolgármestertől és a tulajdonosi bizottság elnökétől is választ vár arra, a Red Bull hogyan árulhatja minden jogalap nélkül a jegyeket a rendezvényére azt megelőzően, hogy a bizottság foglalkozott volna a kérdéssel. 

Milyen egyeztetések zajlanak a háttérben, és kiket vontak be abba?

- tette fel a kérdést a politikus.  

Emlékeztetett: a főpolgármester a tavalyi rendezvény által keltett "zűrzavarért" elnézést kért, és azt ígérte, többet nem fordulhat elő hasonló. 

Turcsán Szabolcs, az LMP elnökségi tagja úgy fogalmazott: egy multi illegális gyorsulási versenyre készül Budapest felett. 

Kijelentette azt is: a versenyző repülőgépek bázisát adó tököli repülőtér a környezetvédelmi szabályok betartásával nem kaphatna engedélyt a program lebonyolítására. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a saját reklámeseményére 2 milliárd forintnyi közpénzben részesült Red Bull 2017-ben 47 millió forintnyi társasági adót fizetett be a költségvetésbe. 

A politikus egy a Jobbikat ért antiszemita váddal kapcsolatban kérdésre színjátéknak nevezte a "nácizást, komcsizást", és hozzátette: pártja 9 éve hallgatja, hogyan próbálnak beleszólni belügyeikbe, ők ezt nem teszik meg más pártokkal.

(MTI)


 

h i r d e t é s