h i r d e t é s

Terv a forgalmi rend átalakítására

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Terv a forgalmi rend átalakítására

2021. május 11. - 18:37

Két kecskeméti önkormányzati képviselő, Király József és dr. Tóth Szilárd komoly előkészítő munka után tartott ma sajtótájékoztatót a belváros forgalomterhelésének csökkentését célzó terveikről.

Mint ismeretes, Király József folyamatosan tart fogadóórákat, illetve személyes bejárásokon gyűjt össze információkat választókörzete problémáiról. A lakossági vélemények és javaslatok arra ösztönözték, hogy felkérjen egy fiatal mérnökcsapatot a városközpont közlekedésének újragondolására, ésszerűsítésére. A felkérés tartalmazta, hogy a terv csökkentse a zsúfoltságot és környezetbarát megoldásokat keressen, jól finanszírozható módon.

Ennek a munkának első eredményét vetették papírra és mutatták be most dr. Tóth Szilárddal, aki támogatja és segíti a javaslatot.

A terv részleteinek megvitatására hamarosan lehetőséget biztosítanak. A projekt első ütemének finanszírozása gyorsan – akár még ebben az esztendőben – elkészülhet és nem is igényel különlegesen magas bekerülési összeget, viszont a második ütem finanszírozásához vagy állami, vagy európai uniós források bevonására is szükség lehet.

Az elképzelés egy része érintené a Nagykőrösi utcát is, amelynek tarthatatlan állapotáról minden kecskeméti fórumon szó esett már.

Király József azt reméli, hogy a javaslat lakossági vitája után az önkormányzat végre a kecskeméti polgárok igényének megfelelően teret enged javaslatának, megértve a változtatás szükségességét.

Király képviselő úr kezdeményezi, hogy a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciója ezt a projektet kiemelt fontosságúként kezelje és a magyar költségvetés tárgyalásakor próbálja meg beemelni a fontos beruházások közé.

(Tancsa János - balkanyar.hu )

Címkék: