h i r d e t é s

Tervezetten csökkentették egy blokk teljesítményét Pakson

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Tervezetten csökkentették egy blokk teljesítményét Pakson

2021. június 14. - 11:34

Vasárnap délután 100 megawattot (MW) meghaladó, tervezett teljesítménycsökkentés volt a paksi harmadik blokkon - adta hírül az OAH.

A Paksi Atomerőmű négyes (előtérben) és hármas (háttérben) reaktora 2019. június 25-én. - Fotó: MTI/Sóki Tamás

Június 13-én, vasárnap 12 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között menetrendesített leterhelés következtében a paksi atomerőmű 3. blokkjának teljesítményét 150 MW-tal csökkentik.

A tevékenységnek nincs hatása a nukleáris biztonságra, mindemellett az Országos Atomenergia Hivatal továbbra is folyamatosan ellenőrzi a blokk állapotát - adta hírül az OAH.

Pénteken az 1-es blokkban volt hiba

A paksi atomerőmű egyes blokkját június 11-én, pénteken egy biztonsági rendszert érintő hiba miatt több mint 70 megawattal leterhelték - jelezte aznap az OAH.

bejelentés szerint blokk biztonsága nincs veszélyben, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nincs. A leterhelés 00:53 perckor indult. A hiba javítását követően a blokk 02:23-kor névleges teljesítményére állt vissza. A a leterhelés és a névleges teljesítményre hozás során a hűtést mindvégig biztosították, az előírásokat pedig maradéktalanul betartották. (napi.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s