h i r d e t é s

Teszthez köthetik, milyen középiskolába mehetnek a diákok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Teszthez köthetik, milyen középiskolába mehetnek a diákok

2015. március 05. - 21:20
0 komment

 

Kompetenciateszt alapján dőlhet el a jövőben, hogy az általános iskolás diákok hol folytathatják a tanulmányaikat – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet a birtokában levő szakképzési koncepcióra hivatkozva.

Kompetenciatesztet vezethetnek be az általános iskolásoknak – jelentette a Magyar Nemzet.

A lap szerint a birtokába jutott szakképzési koncepció a tervezett intézkedések között említi a pályaorientációs tanácsadással egybekötött képesség- és tudásmérés bevezetését, a megfelelő középiskola-típusba való bejutást pedig ennek teljesítéséhez kötnék. Hozzátették, a felmérést a hetedik évfolyam végén, a kilencosztályos általános iskola bevezetése esetén pedig nyolcadikban végeznék el.

A szakképzés vonzerejének visszaállítását célzó stratégia szerint a gazdasági igényekkel harmonizáló beiskolázási struktúrát kell létrehozni, ehhez pedig több jól képzett szakmunkásra és technikusra van szükség, mint amennyit a jelenlegi oktatási rendszer képez - írta a lap.

A beszámoló szerint a beiskolázási arányok megváltoztatását a koncepció szerint a gimnáziumi képzés minőségének megtartása is indokolttá teszi. Ugyancsak a tervek között szerepel, hogy az átjárhatóságot is segítenék a különböző oktatási rendszerek között.

 

hvg.hu (Fotó: Túry Gergely)


 

h i r d e t é s