h i r d e t é s

Tetten érték a csaló kormánytisztviselőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tetten érték a csaló kormánytisztviselőt

2017. november 02. - 18:51

 

Honosítási eljárásokkal kapcsolatos korrupciós bűncselekmények miatt emelt vádat tizenhat ember, köztük két kormánytisztviselő ellen a Fővárosi Főügyészség. - írja az Index

Fotó: MTI/Kollányi Péter

A vádlottak között ott van

  • a 10 külföldi – köztük szerb, ukrán, orosz – állampolgár, akik benyújtották a kérelmeket
  • a 3 közvetítő
  • és a honosítási kérelmeket intéző 2 kormánytisztviselő

Az első- és a másodrendű vádlott - egy péceli és egy budapesti nő - kormánytisztviselőként dolgozott a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal egyik budapesti kirendeltségén, és 2014 januárja és 2015 márciusa között olyan külföldi állampolgárok egyszerűsített honosítási kérelmeit is befogadta, akik a magyar nyelvet nem értették és nem beszélték (azaz nem feleltek meg a törvényi feltételeknek). Az igénylők és a kormánytisztviselők között az elsőrendű vádlott három ismerőse közvetített; két esetben a közvetítők pénzt is kértek az állampolgárság intézéséért a külföldiektől, akikkel közölték, hogy annak egy részét az állampolgársági ügyintéző kapja.

A rendőrök az elsőrendű vádlottat 2015. március 18-án egy pénzátadás alkalmával érték tetten, és fogták el. A másodrendű vádlott ekkor kapott észbe, és kezdte megsemmisíteni a terhelő okiratokat, de őt is letartóztatták. Az ügyészség egyebek mellett több rendbeli hivatali visszaélés, valamint hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat ellenük. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s