h i r d e t é s

TGM után Hadházy Ákos is bojkottálja az ATV-t

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

TGM után Hadházy Ákos is bojkottálja az ATV-t

2021. május 04. - 06:29

 

Tovább dagad a botrány az ATV körül, miután Tamás Gáspár Miklós (TGM) filozófus nyílt levélben szólított fel mindenkit az ATV és a csatornához tartozó Spirit FM bojkottjára.

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

A Klubrádió honlapján megjelent nyílt levélben TGM azt írja, hogy szerinte minden munkatársnak fel kellene mondania a cégnél, miután kiderült, hogy a Spirit FM a Klubrádiótól elvett 92,9-es frekvencián kezdi meg a műsorát.

A kizárólag a Fidesz által delegált tagokkal működő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – amelynek vezetője Habony Árpád egykori ügyvédje, Karas Mónika – gyanús körülmények között elvette a Klubrádió frekvenciáját, ezzel pedig elnémult az utolsó kormánykritikus rádió a piacon.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Telexnek azt nyilatkozta, hogy a Spirit FM-mel a demokratikus nyilvánosság szélesedik, és majd komoly megszólalási lehetőséget kap az ellenzék is, ami a választási kampányban különösen fontos lesz.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő elsőként csatlakozott TGM bojkottjához. A politikus a Facebookon arról ír, hogy éppen ma volt az Egyenes Beszédben vendég, de egy jó ideig biztosan utoljára ment be az ATV stúdiójába.

"Ma, a Sajtószabadság Világnapján, a Klubrádióval való szolidaritás jegyében mégis meg kellett hoznom egy nehéz döntést: amíg a Klubrádió helyzete nem rendeződik, nem tudok eleget tenni az ATV meghívásainak. A Klubrádiótól törvénytelenül elrabolt frekvenciát ugyanis a hatalom önkényesen az ATV-vel azonos érdekeltségbe tartozó Spirit FM rádiónak adta. Tudom, hogy abban a rádióban is kiváló emberek fognak dolgozni, de a szolidaritás és a valódi ellenzékiség most megköveteli ezt a nehéz döntést." – írja a posztban. (Telex)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s