h i r d e t é s

Tisztelt Csapó-kerti Lakosok!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tisztelt Csapó-kerti Lakosok!

2019. augusztus 13. - 11:48

 

A  Csapókerti Általános Iskolába és a Mesekert Óvodába sok száz gyermek jár. Közülük nagyon sokan nem a Mátyás király útja felől laknak, így nem az ottani gyalogátkelőt használják sem a gyerekek, sem a szüleik, nagyszüleik. 

Az iskolát és az óvodát azonban a Jánosi utca felől gyalogátkelőn nem lehet megközelíteni.  A biztonságot adó gyalogátkelőre, a gyermekekre figyelmeztető, villogó lámpa felszerelésére eddig valahogy nem jutott pénz. 

Az elmúlt két évben több szülő megkeresésére a nyilvánossághoz fordultam, eredmény nélkül. Annyi történt tavaly, hogy  a kereszteződést szaggatott vonallal körbehatárolt útburkolati jellel látták el, amely az idők folyamán igen halovány lett. 

Az elmúlt tanév végén - még júniusban - ismét tettem egy kísérletet, de semmi sem történt. Augusztus elején újra írtam, melyre az önkormányzat is reagált. Szerintük minden rendben van, hiszen a biztonságos közlekedés érdekében a Jánosi utcán 30 kilométer/órás forgalomkorlátozás van érvényben, valamint a járművezetők figyelmét táblák hívják fel a gyalogosforgalomra.

Írtak arról is, már 2019 tavaszán vezetői döntés született arról, hogy ebben az évben megterveztetik, a következő évben pedig megépítik a gyalogátkelőt a Jánosi utcai ágon is. A szűk, de az iskola, az orvosi rendelő miatt nagyon forgalmas Jánosi utca burkolatának felújítása pedig része a 2020-as felújítási programnak-írták. 

Nem gondolom, hogy mindez  megnyugtató lehet a számunkra. A gyalogátkelőre és a veszélyt jelző villogó lámpára az iskola Jánosi utca felőli szakaszán a lehető leghamarabb szükség van. Csak a szerencsén múlt, hogy eddig nem történt baleset.

Mivel úgy látom, hogy az önkormányzat halogatja a közeledést biztonságossá tenni, gyűjtést kezdeményezek, legalább a gyalogátkelő felfestésére. Kérem, aki egyetért, és szeretné biztonságban tudni gyermekét, unokáját anyagilag is járuljon hozzá, a gyalogátkelő létesítéséhez.

Számlaszám: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete:  Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802. Kísérőszöveg: gyalogátkelő 

Amennyiben bárkinek kérdése, észrevétele, javaslata van, ezen az email-címen érhet el:  [email protected]. Kérésre a korábbi írásokat örömmel megküldöm. Amennyiben az önkormányzat a kért gyalogátkelőt elkészítteti, az összegyűlt pénzt teljes egészében átadjuk az iskola alapítványának jótékonysági célra.

 

Tisztelettel

 

Dr. Budácsik Lajos
Jánosi utcai lakos, gyakorló nagyapa 


 

h i r d e t é s